Test osobnosti: Co o vás prozradí barva dveří, kterou si vyberete

Test osobnosti: Co o vás prozradí barva dveří, kterou si vyberete Foto: Delpixel / Shutterstock
Publikováno:
3 min

Poměrně jednoduchý test, který dokáže posoudit a zhodnotit vaši povahu, představuje tzv. test dveří. V čem spočívá a jak můžou i ty nejmenší detaily a změny zásadně změnit váš pohled na svět?

Test dveří spočívá v pohledu na sérii vchodových dveří k domu a výběru těch, které subjektivně vnímáte jako nejlepší. Nemusí přitom jít pouze o zhodnocení samotného vzhledu, jde o komplexní výběr na základě těch nejpříjemnějších pocitů, které ve vás pohled na dané dveře vyvolává. V návaznosti na to, pro jaké se pak rozhodnete, lze usuzovat, jací jste uvnitř.

Testy dveří jsou prezentovány různými způsoby. Některé zahrnují také dveře rozličného stáří, kvality či úrovně bohatství. V tomto článku se podíváme primárně na rozlišení dveří podle barev, které je v mnoha aspektech nejzajímavější a pro řadu lidí také nejvíce překvapující.

j
tghjk
Kterou barvu si vyberete? | Zdroj:Delpixel / Shutterstock

Světle modrá značí pozitivitu, tmavá naopak vážnost

Světle modré dveře zpravidla volí lidé, kteří jsou ve společnosti oblíbenými rádci a pomyslnými vrbami, za kterými se ostatní chodí vypovídat či se vyplakat na rameno. Na své okolí působíte klidným dojmem, a proto jste mezi svými přáteli oblíbení. Oproti tomu tmavší modrá značí úzký vztah k tradicím a pevným zásadám. Snažíte se lpět na tom, co je vám po chuti, a každá změna s sebou přináší problémy. Pokud však běží vše podle vás, jste v životě spokojeni a dokážete si jej užívat plnými doušky.

Žlutá či oranžová je symbolem energie a nespoutanosti

V případě, že preferujete spíše křiklavější barvy, budete pravděpodobně ten typ člověka, který si nenechá ujít žádnou party a možnost se skutečně odvázat. Žijete okamžikem a veselí a radost okolo vás by se dala krájet. Svůj pozitivismus můžete rádi rozdávat svému okolí, mnohdy si jej však také schraňujete pro vlastní potřebu.

Červená posoudí míru vaší sebedůvěry

Padne-li volba na červenou, pravděpodobně oplýváte vysokým sebevědomím. Navíc jste někdy takřka až posedlí důrazem na detaily. Záleží vám na tom, jak vás vnímá okolí, a pokud padnete v nelibost, nesete to špatně. V případě, že se pak ze ztráty sebevědomí rychle nevzpamatujete, může to mít nedozírné následky. Není na škodu tu a tam vydechnout a zaměřit se na budování důvěry v sebe sama. Jakmile si začnete znovu věřit, můžete totéž očekávat od vašeho okolí.

Černá je barvou luxusu a inteligence

Černé dveře jsou často spojovány s vysokým intelektem a smyslem pro eleganci. Ačkoliv působí na první pohled odvážně až extravagantně, podvědomě vyzařují sílu a autoritu. Pokud jste tedy zvolili právě černou, patříte mezi ty jedince, kteří oplývají sebevědomím a osobními jistotami. V kombinaci s vaší schopností estetického cítění pak snadno své okolí přetvoříte k obrazu svému.

Zelené dveře jsou spojovány s přírodou

Volíte-li zelené dveře, jste v životě poměrně nenároční a nesmírně vám záleží na vaší komunitě a rodině. Snažíte se hledat nejrůznější jistoty, na které se v případě nouze můžete spolehnout. Zelená barva vyvolává v mnoha lidech pocit bezpečí, protože je považována za přirozenou barvu, která je v souladu s životním prostředím. Pravděpodobně i vy sami tedy máte k přírodě blízko a raději splýváte s okolím, než abyste vyčnívali z davu.