Výzva pro ostré oči: Hledejte odlišnosti mezi obrázky

Výzva pro ostré oči: Hledejte odlišnosti mezi obrázky Foto: Leh / Shutterstock
Publikováno:
2 min

V těchto parných dnech přijde vhod nějaké zchlazení. V dnešním článku se můžete alespoň na chvíli ocitnout v zimní lyžovačce. Čeká vás ale také (ne)lehký úkol. Dokážete odhalit všechny odlišnosti mezi dvěma obrázky?

Obrázky, které vám představíme, vypadají na první pohled stejně, ale skrývají v sobě deset jemných rozdílů. Vaším úkolem je najít všechny. Času máte tolik, kolik budete potřebovat. Proto věříme, že si s dnešním úkolem hravě poradíte a na konci článku si jen utvrdíte váš výsledek. Nechejte se strhnout a uvidíte, jak se vaše pozorovací schopnosti postupně rozvíjejí. Tak jdeme na to.

Najdi 10 rozdílů

Najdi 10 rozdílů.
Najdi 10 rozdílů | Zdroj: Leh / Shutterstock

Jak jste si v této výzvě vedli? Podařilo se vám najít všech 10 rozdílů? Je-li správná odpověď ano, pak vám gratulujeme! Hledání rozdílů vyžaduje trpělivost, pozornost a soustředění. Proto, pokud se vám dnes nedařilo, tak jak jste chtěli, nezoufejte. Zkuste se vrátit za nějaký čas a zkusit si úkol znovu. Každým dalším tréninkem se totiž vaše orientační schopnosti rozvíjejí. Uvidíte, že příště už to bude hračka.

Teď si můžete zkontrolovat váš výsledek.

Správné řešení

Správné řešení se všemi rozdíly.
Správné řešení se všemi rozdíly | Zdroj: Leh / Shutterstock

Pokud jste si užili hledání rozdílů a ocenili tento typ úkolů, nezapomeňte jej sdílet se svými přáteli a kolegy. Posílí tím paměť a soustředění. Zároveň se jedná o skvělou prevenci před nemocemi jako je Alzheimerova či Parkinsonova choroba. Trénovat mozek je prospěšné nejen pro seniory, ale i pro děti. Zkuste jim dát tento úkol a uvidíte, jak si s tím poradí. Nezapomeňte zkusit i další hádanky a testy na našem webu.

Zdroj článku:
Autorský text