Zkouška pozornosti: Najděte všech 10 rozdílů

Zkouška pozornosti: Najděte všech 10 rozdílů Foto: Leh / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Logické hádanky a IQ testy. Oblíbené, ale někdy velice náročné aktivity. Pokud to vyloženě nemáte v sobě, můžete často nad správným řešením tápat. Proto vám přinášíme jednodušší možnost tréninku paměti – hledání rozdílů.

Vaším úkolem bude prozkoumat dva obrázky s letadlem a vrtulníkem a odhalit mezi nimi deset rozdílů. Pro někoho naprostá hračka, pro někoho boj s vlastní pozorností. Nenechte se odradit hned ze začátku, pokud neuvidíte všechny odlišnosti. Dejte si na čas a uvidíte, že se vám postupně ukážou další a další. Nezapomeňte, že k vyřešení tohoto úkolu nepotřebujete žádnou nápovědu. Všechno najdete pouze na obrázku. Pokud by to bylo nad vaše možnosti, můžete se podívat na řešení, které najdete na konci článku. Teď už se ale pusťte do práce.

Najdi 10 rozdílů

Najdi 10 rozdílů.
Najdi 10 rozdílů | Zdroj: Leh / Shutterstock

Povedlo se vám splnit dnešní úkol? Pokud jste odhalili všech deset odlišností, gratulujeme vám! Je vidět, že vaše pozorovací schopnosti jsou na vysoké úrovni. Jestli se vám dnes nezadařilo a přehlédli jste některý z detailů, nezoufejte. Je důležité, že jste si to alespoň zkusili. Každým dalším pokusem se vaše schopnost odhalování detailů výrazně zlepší. Nezapomínejte proto na pravidelné tréninky.

Níže si můžete prohlédnout správné řešení.

Správné řešení

Správné řešení se všemi rozdíly.
Správné řešení se všemi rozdíly | Zdroj: Leh / Shutterstock

Ať už se vám dnes dařilo či nikoliv, podělte se o tento test pozornosti s vašimi kamarády a rodinou. Můžete tak otestovat jejich pozorovací schopnosti. Vyplňování IQ testů, kvízů a podobných úkolů má pozitivní vliv na naše mentální schopnosti. Skvěle se pobavíte a zároveň potrénujete svůj mozek. Určitě se nezapomeňte podívat na naše stránky, kde najdete spoustu dalších logických hádanek a kvízů.

Zdroj článku:
Autorský text