Test pozornosti pro náročné: Odhalte deset rozdílů do 40 vteřin

Test pozornosti pro náročné: Odhalte deset rozdílů do 40 vteřin Foto: Leh / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Mezi oblíbenou techniku tréninku paměti patří bezpodmínečně i hledání rozdílů. Pravidelně vám tuhle skvělou aktivitu přinášíme. Dnes se zaměříme na 10 rozdílů, které musíte najít v krátkém časovém intervale.

Dnes bude vaším úkolem najít 10 nenápadných detailů, které ukrývají dva obrázky s žábami. Tohle zajisté není nic těžkého a většina lidí si s tím hravě poradí. My vám tento úkol ale trochu ztížíme. Pokud chcete patřit mezi opravdové profesionály, musíte zvládnout najít všechny odlišnosti do 40 vteřin. Věřte, že to není nemožné. Stačí se jen plně soustředit a nenechat se vyrušit. Nastavte si tedy časomíru a zkuste zvládnout dnešní výzvu na čas.

Najdi 10 rozdílů

Najdi 10 rozdílů do 40 vteřin.
Najdi 10 rozdílů do 40 vteřin | Zdroj: Leh / Shutterstock

Jak jste si dnes vedli? Najít všechny odlišnosti určitě nebylo tak těžké. Zvládnout to ale v časovém limitu nemusí být jednoduché pro každého. Pokud jste tedy našli všech 10 rozdílů, gratulujeme vám! A jestli se vám nepodařilo odhalit všechny, svět se nehroutí. Důležité je, že jste to zkusili. Hledání rozdílů je skvělý způsob, jak procvičit svou pozornost a trénovat mozek. Bez ohledu na výsledek se doporučuje pravidelně trénovat svou schopnost vnímat detaily.

Teď si můžete ověřit svůj výsledek.

Správné řešení

Správné řešení se všemi rozdíly.
Správné řešení se všemi rozdíly | Zdroj: Leh / Shutterstock

Jestli se vám dnešní úkol líbil, sdílejte jej se svými přáteli a rodinou. Pravidelné trénování kognitivních funkcí má velice pozitivní vliv na mozek. Máte-li trému či jste nervózní, zkuste si nějakou podobnou aktivitu. Tyto úkoly mají schopnost odbourat stres. A pokud si chcete zkusit i další logické hádanky či kvízy, podívejte se na náš web. Najdete tam spoustu zábavných úkolů.

Zdroj článku:
Autorský text