Vizuální výzva v kostce: Dosaďte do prázdného místa správnou kostku

Vizuální výzva v kostce: Dosaďte do prázdného místa správnou kostku Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto článku se zaměříme na vizuální výzvu, která vás postaví před úkol dosadit správný obrazec do prázdného místa. Jedná se o trochu náročnější test. Troufnete si na něj?

Připravte se na úkol, který vám prověří logické myšlení a prostorovou představivost. Vaším úkolem bude pečlivě prozkoumat všechny kostky a rozhodnout, který obrazec zapadá do hlavní krychle. Nestačí se pouze zadívat a vybrat jedno těleso. Pro úspěšné vyřešení úkolu se zkuste na obrázek podívat z různých úhlů. Napovíme, že všechno, co k vyřešení potřebujete, najdete přímo na obrázku. Stačí se jen zadívat a třeba budete sami překvapeni. Tak vám držíme pěsti.

Dosaďte do prázdného místa správný obrazec

Dosaďte do prázdného místa správný obrazec.
Dosaďte do prázdného místa správný obrazec | Zdroj: Shutterstock

Povedlo se vám vyřešit dnešní hádanku? Nebyl to zrovna nejjednodušší IQ test, takže pokud se vám nepodařilo najít správný obrazec, nezoufejte. Tento úkol vyžaduje pečlivost a prostorovou představivost. Důležité je, že jste se o to pokusili. Pokud jste však našli správný obrazec, gratulujeme vám k vašemu úspěchu! Je vidět, že už máte leckteré testy a hádanky za sebou.

Pojďme se společně podívat, zda jste vybrali stejný obrazec jako my. 

Správné řešení

Správný obrazec se skrývá pod číslem 5. Stačí jej lehce natočit.
Správný obrazec se skrývá pod číslem 5. Stačí jej lehce natočit | Zdroj: Shutterstock

Jestli se vám tento úkol líbil, podělte se o něj s vašimi přáteli či kolegy. Jednak se skvěle pobavíte, jednak tím podpoříte jejich kognitivní funkce. Každá taková aktivita je velice přínosná pro mozek. Proto vřele doporučujeme tyto aktivity provozovat pravidelně. S tím vám můžeme trochu pomoci, protože na našem webu najdete spoustu zajímavých kvízů a úkolů, které vás budou bavit a rozvíjet vaše intelektuální dovednosti.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text