Jen 15 % populace zvládne najít správný klíč k hodinám do 50 vteřin

Jen 15 % populace zvládne najít správný klíč k hodinám do 50 vteřin Foto: Cernecka Natalja / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Vítejte v další vizuální výzvě. Dnes budeme potřebovat, abyste pomohli hodináři najít správný klíč k jeho hodinám. Nebude to ale vůbec lehké. Jen hrstka populace to zvládne v krátkém čase. Ověřte si, jak si poradíte vy.

Tak ještě jednou. Před sebou uvidíte obrázek hodin se zámkem a několik druhů klíčů. Mezi nimi se skrývá jeden jediný, který dokáže hodiny zprovoznit. Může se to zdát jednoduché, ale nenechte se zmást. Na vyřešení tohoto úkolu je zapotřebí, abyste se na celý problém podívali z různých úhlů pohledu. Pokud chcete, nastavte si časomíru, abyste zjistili, za jak dlouho zvládnete vyřešit tuto zapeklitou hádanku. Někdo může pod časovým tlakem předvést obdivuhodný výkon, někdo naopak zpanikaří a na správné řešení jen tak nepřijde. Tak či tak, je to výzva, která ověří váš postřeh. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do toho.

Najděte správný klíč

Najděte správný klíč.
Najděte správný klíč | Zdroj: Cernecka Natalja / Shutterstock

Tak se pochlubte. Povedlo se? Jestli jste našli správný klíč, zasloužíte si velkou gratulaci! A pokud vás to nestálo víc než 50 vteřin, tleskáme. Předvedli jste obdivuhodný výkon. Nebylo to zrovna jednoduché. Proto, pokud se vám nepodařilo najít klíč, který by do zámku pasoval, nezoufejte. K vyřešení takového úkolu potřebujete opravdu dobré rozlišovací schopnosti. Zkuste trénovat pravidelně a uvidíte, jak se vaše schopnosti časem zlepší.

Nyní se podívejte na správné řešení.

Správné řešení

Zámek odemknete klíčem číslo 6.
Zámek odemknete klíčem číslo 6 | Zdroj: Cernecka Natalja / Shutterstock

Děkujeme vám za účast v dnešní výzvě. Jestli se vám líbila, podělte se o ni se svými přáteli či kolegy. Vizuální výzvy jsou nejen zábavné, ale mají také významný vliv na rozvoj vašeho kognitivního potenciálu. Můžete tak zlepšit svůj postřeh a paměť. Proto neváhejte a podívejte se na náš web. Najdete zde nespočet dalších úkolů jako je například hledání rozdílů nebo různé matematické IQ testy. 

Zdroj článku:
Autorský text