Přesuňte zápalky na správné místo. Jen 30 % lidí to zvládne do 50 vteřin

Přesuňte zápalky na správné místo. Jen 30 % lidí to zvládne do 50 vteřin Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Vstupte do světa vizuální výzvy, kde se vaše schopnost soustředit a pozorně vnímat stane klíčem k úspěchu. Dnes se podíváme na zoubek jedné z nejzapeklitějších hádanek vůbec.

V dnešním článku vás čeká nový druh vizuální výzvy – přesouvání zápalek. Před sebou uvidíte dva příklady, kdy čísla budou sestavena ze zápalek. Vaším úkolem je přesunout v každém řádku dvě zápalky tak, aby dával smysl výsledek i zadání. Nejedná se o nejtěžší, ale ani o nejlehčí úkol. Jen hrstka lidí to zvládne do 50 vteřin. Pokud máte odvahu, můžete si zapnout časomíru a zkusit si dnešní výzvu na čas. Na konci článku pak najdete řešení, abyste si mohli svůj výsledek ověřit.

Přesuňte správně zápalky

Přesuňte v každém řádku dvě zápalky tak, aby výsledek dával smysl.
Přesuňte v každém řádku dvě zápalky tak, aby výsledek dával smysl | Zdroj: Shutterstock

Jak jste si vedli v této mistrovské výzvě? Podařilo se vám najít správné kombinace a přesunout zápalky tak, aby odpovídaly požadovanému výsledku? Pokud ano, gratulujeme vám k vašemu logickému myšlení a kreativitě! Jestliže jste to zvládli do 50 vteřin, pak jste opravdoví mistři. Tento úkol vyžaduje důkladné zamyšlení. Takže pokud jste byli myšlenkama vedle, a nevyřešili tak tuhle zapeklitou hádanku, nesmutněte. Můžete si to zkusit příště a uvidíte, že na řešení přijdete.

Nyní se můžete podívat, jak to má správně vypadat.

Správné řešení

Správné řešení.
Správné řešení | Zdroj: Shutterstock

Přesouvání zápalek je nejen zábavnou vizuální výzvou, ale také skvělým tréninkem pro váš mozek. Podělte se o tuto výzvu s vašimi blízkými, ať si i oni zkusí, zda ji dokáží vyřešit. Skvěle tak procvičí své logické schopnosti. A doporučujeme vám porozhlédnout se na našem webu. Najdete zde nespočet podobných úkolů, jako jsou IQ testy, kvízy nebo třeba hledání rozdílů.

Zdroj článku:
Autorský text