Dokážete přijít na správné zobrazení objektu z jiného úhlu?

Dokážete přijít na správné zobrazení objektu z jiného úhlu? Foto: aekikuis / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Úhel pohledu - při řešení optických iluzí nebo podobných úkolů, jako jsou IQ testy, může úhel pohledu hrát klíčovou roli. A přesně to bude náplní dnešní výzvy. Připravte si svůj zrak a mozkové závity.

V této výzvě si ověříte úroveň svých schopností, které denně využíváte. Na obrázku uvidíte zvláštní objekt, který je zobrazený z jednoho úhlu. Vaším úkolem bude přijít na to, jak tento objekt vypadá z předního úhlu. Přesněji řečeno budete mít na výběr ze čtyř možností. Ty se však liší pouze v malých detailech. Pamatujte na to, že správný výsledek je jen jeden. Buďte tedy pečlivý a nespěchejte. 

Vyberte správný pohled na objekt

Vyberte správný pohled na objekt.
Vyberte správný pohled na objekt. | Zdroj: aekikuis / Shutterstock

Povedlo se? Pokud jste odhalili správný pohled na objekt, zasloužíte si velkou gratulaci! Není jednoduché vybírat mezi čtyřmi téměř identickými návrhy. Dobrá práce. Jestli se vám však nedařilo, nesmutněte. Není každý den posvícení. Uvidíte, že u příštího úkolu se vám povede o dost lépe.

Nyní se podívejte na správné řešení.

Správné řešení

Správný výsledek je pod písmenem D.
Správný výsledek je pod písmenem D. | Zdroj: aekikuis / Shutterstock

A to je pro dnešek vše. Teď je ten pravý čas sdílet tento IQ test s vašimi přáteli a rodinou. Podobné úkoly mají nejen zábavnou stránku, ale také pozitivní vliv na kognitivní funkce vašeho mozku. A rozhodně se nezapomeňte podívat na naše stránky. Najdete zde spoustu dalších logických hádanek a kvízů.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text