Osminková hádanka: Přiřaďte na místo otazníku další část výplní

Osminková hádanka: Přiřaďte na místo otazníku další část výplní Foto: Lyudmyla Kharlamova / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Každý si určitě vzpomene na školní léta, kdy jsme se učili čtvrtiny, třetiny, osminy a další členění. V dnešním článku vás čeká úkol na podobné bázi. Nebude ale prověřovat vaše matematické znalosti, nýbrž vaši inteligenci.

Na obrázku uvidíte osm jednotných geometrických tvarů, které mají vyplněny určitý počet osmin v určitých místech. Vaším úkolem bude logicky zanalyzovat, v čem tkví záhada tohoto úkolu, a následně na místo otazníku doplnit chybějící část. Možná vám to bude připadat trochu složité, ale nemusíte mít obavy. Určitě vám postačí pár vteřin k odhalení této záhady. Zároveň se však neunáhlete a celý obrázek si projděte opravdu pečlivě.

Vyberte chybějící část

Vyberte chybějící část.
Vyberte chybějící část. | Zdroj: Lyudmyla Kharlamova / Shutterstock

Jak se vám zadařilo? Povedlo se vám odhalit skryté tajemství tohoto IQ test? Pokud ano, a doplnili jste na místo neznámé správný tvar, srdečně vám gratulujeme! Věříme, že to vaše mozkové závity moc nepotrápilo. A pokud ano, a nedokázali jste tak tento úkol vyřešit, nesmutněte. Každý někdy nemá svůj den. Procvičujte svůj mozek pravidelně a již brzy pocítíte pozitivní změny.

Na obrázku níže si zkontrolujte svůj výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek se skrýval pod písmenem A.
Správný výsledek se skrýval pod písmenem A. | Zdroj: Lyudmyla Kharlamova / Shutterstock

Pokud se vám tento IQ test líbil, podělte se o něj se svými blízkými. Sdílení tohoto IQ testu s přáteli a rodinou má mnohem větší hodnotu, než by se mohlo zdát. Podobné úkoly totiž nejen stimulují vaši mentální schránku, ale také přispívají k udržení ostrosti mysli i v pokročilém věku. Nezapomeňte se tedy podívat na náš web, na kterém najdete nespočet dalších logických hádanek a testů.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text