Dokážete splnit IQ test do 20 vteřin? Zkuste si to v tomto článku

Dokážete splnit IQ test do 20 vteřin? Zkuste si to v tomto článku Foto: aekikuis / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Některé IQ testy jsou samy o sobě dost těžké. Pokud jsou ale na časový limit, je jejich úspěšné splnění o dost obtížnější. Vy si své schopnosti můžete ověřit v tomto článku.

Čeká vás obrázek, na kterém je sestava několika odlišných robotů. Jejich seskupení má však určitý význam, na který budete muset přijít. Jakmile se vám to podaří, můžete vybrat chybějícího robota z nabídky. Ve finále to nezní nijak složitě, ale nenechte se zmást. Zobrazení roboti si jsou dosti podobní a odlišují se jen v určitých detailech. Navíc vás čeká časový limit 20 sekund. Zvládnete tento IQ test splnit se všemi podmínkami? Ověřte si to.

Vyberte z nabídky chybějícího robota

Vyberte z nabídky správného robota.
Vyberte z nabídky chybějícího robota. | Zdroj: aekikuis / Shutterstock

Podařilo se vám přijít na správné řešení? Bez ohledu na výsledek, mějte na paměti, že tento test byl navržen tak, aby vás motivoval k rozvoji logického myšlení. Pokud jste našli správnou odpověď a stihli jste to do dvaceti vteřin, patří vám velká gratulace! Pokud ne, nezoufejte. Každý úkol je příležitostí k učení. Budete-li v procvičování pokračovat, určitě se vaše schopnosti o dost zlepší.

Na obrázku níže si zkontrolujte správné řešení.

Správné řešení

Správný robot se skrývá pod písmenem C.
Správný robot se skrývá pod písmenem C. | Zdroj: aekikuis / Shutterstock

Sdílejte tuto výzvu se svými přáteli a rodinou. Podobné úkoly oddalují stárnutí mozku, protože zlepšují paměť, soustředění a rozvíjí logické a analytické dovednosti. Proto se nezapomeňte podívat na naše stránky, na kterých najdete nespočet dalších zábavných hádanek a naučných kvízů.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text