Papírová IQ skládačka: Zjistěte, jak bude vypadat výsledný tvar po úpravě nůžkami

Papírová IQ skládačka: Zjistěte, jak bude vypadat výsledný tvar po úpravě nůžkami Foto: cmldncr35 / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Náš dnešní úkol se zaměřuje na IQ test z obrázku, který potrápí vaši představivost, a který si můžete vyzkoušet i fyzicky doma. Připravte se na zábavnou výzvu, která podnítí vaše myšlení a vizuální schopnosti.

Skládačky z papíru je samozřejmě možné řešit především fyzicky. V dnešním IQ testu ale máte možnost, vyzkoušet si celý úkol virtuálně. Před sebou uvidíte postupně se skládající tvar z papíru. U poslední části se odstřihnou určité části. Vaším úkolem bude vybrat z nabídky takový tvar papíru, který se podle vás objeví po rozložení upraveného papíru. Takový úkol vyžaduje především dobrou představivost. Vyzkoušejte si tuto výzvu a otestujte své schopnosti.

Vyberte výsledný tvar

Vyberte výsledný tvar.
Vyberte výsledný tvar. | Zdroj: cmldncr35 / Shutterstock

Tak jak se vám zadařilo? Přišli jste na tuhle povedenou hádanku? Pokud ano, a vybrali jste z nabídky správný tvar, srdečně vám gratulujeme! Vaše představivost je na vysoké úrovni. Pokud se vám nepovedlo přijít na výsledný tvar, nezoufejte. Můžete si tuhle výzvu zkusit nejprve doma a třeba vám z papíru vznikne přesně ten tvar, který je správně i v této výzvě.

Nyní se podívejte, na správné řešení.

Správné řešení

Správný tvar se skrývá pod písmenem C.
Správný tvar se skrývá pod písmenem C. | Zdroj: cmldncr35 / Shutterstock

Nyní neváhejte tento skvělý IQ test sdílet se svými přáteli a rodinou. Úkoly tohoto typu mají pozitivní vliv na podporu kognitivních funkcí a mohou pomoci oddálit stárnutí mozku. A nezapomeňte, že podobných zábavných kvízů a úkolů najdete na našem webu mnohem víc. Zkuste si rozšířit své myšlenkové hranice ještě dnes.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text