Pokuste se znovu složit rozloženou kačenku do 20 vteřin

Pokuste se znovu složit rozloženou kačenku do 20 vteřin Foto: Faziljan / Shutterstock
Publikováno:
2 min

V dnešním článku si trochu zaskládáme. Nemyslíme ovšem žádnou hudbu, nýbrž další pořádnou vizuální výzvu. Čeká vás další z oblíbených tréninků paměti. Ověřte si, zda i vy poradíte.

Před sebou uvidíte jeden obrázek kačenky, která je v normálním stavu. Vaším úkolem bude najít tu sadu, která obsahuje přesně ty komponenty, ze kterých je sestaven původní obrázek. Tato výzva není pouze o schopnosti vizuálního vnímání, ale také o logickém myšlení. Veřte ale, že se tento úkol dá splnit do dvaceti vteřin. Nevěříte? Zkuste si to sami.

Která sada je správná?

Která sada je správná?
Která sada je správná? | Zdroj: Faziljan / Shutterstock

Podařilo se vám najít tu správnou sadu? Pokud ano, pak si určitě zasloužíte gratulaci! A jestli jste to stihli do dvaceti vteřin, gratulujeme dvojnásob. Pokud se vám ale nedařilo, nebuďte zklamaní. Každý pokus stojí za uznání. Čím více budete trénovat, tím dřív se ukáží výsledky.

Nyní se podívejte na správné řešení.

Správné řešení

Správná sada na složení kačenky se skrývá pod písmenem B.
Správná sada na složení kačenky se skrývá pod písmenem B. | Zdroj: Autor / Shutterstock

Jestli se vám dnešní úkol líbil, podělte se o něj i se svými přáteli a rodinou, aby si i oni mohli potrápit své mozkové závity. Podobné úkoly, jako byl tento, mají pozitivní vliv na kognitivní funkce mozku. A pokud ještě nemáte dost, prozkoumejte naše stránky. Najdete zde nespočet dalších úkolů - například IQ testy nebo hledání rozdílů.

Zdroj článku:
Autorský text