Optický IQ test, který prověří vaši schopnost detailního vnímání

Optický IQ test, který prověří vaši schopnost detailního vnímání Foto: Emir Kaan / Shutterstock
Publikováno:
2 min

V dnešním článku si vyzkoušíte IQ test, který je trochu náročný pro oči. Musíte se tedy plně soustředit, abyste mohli úspěšně vyřešit dnešní záhadu. Dá-li vám zabrat, můžete se pak podívat na správné řešení.

Optické iluze jsou velice oblíbené, protože dokáží nepochopitelné věci. Optické IQ testy to mají podobně, jen je zapotřebí vaše aktivní účast. Na obrázku uvidíte jeden velký obrazec, ve kterém je ale prázdné místo. Vaším úkolem bude vybrat z nabídky jeden čtverec, který patří na dané prázdné místo. Prohlédněte si celý obrázek opravdu důkladně, protože někdy se může řešení skrývat v jiném úhlu, než myslíte.

Vyberte chybějící část

Vyberte chybějící část.
Vyberte chybějící část. | Zdroj: Emir Kaan / Shutterstock

Zvládli jste tento zapeklitý úkol? Nebyl zrovna jednoduchý. Pokud se vám povedlo přiřadit správnou část, gratulujeme vám! Je vidět, že tyto úkoly vám nedělají problém. Pokud se vám ale nedařilo, nemusíte být smutní. Jednalo se o náročnou optickou výzvu, která dá zabrat leckterým profesionálům. Důležité je, že jste to zkusili a potrénovali tak svůj mozek.

Na obrázku níže zkontrolujte svůj výsledek.

Správné řešení

Chybějící část se skrývá pod písmenem C.
Chybějící část se skrývá pod písmenem C. | Zdroj: Emir Kaan / Shutterstock

Doufáme, že se vám dnešní výzva líbila. Pokud ano, sdílejte ji mezi své blízké. Je důležité svůj mozek pravidelně procvičovat. Podobné úkoly, jako byl tento, mají blahodárný vliv na naši duševní svěžest. Proto se nezapomeňte podívat na náš web, na kterém najdete spoustu dalších IQ testů a různorodých kvízů.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text