Nastartujte svoje mozkové závity a odhalte skryté číslo do 60 vteřin

Nastartujte svoje mozkové závity a odhalte skryté číslo do 60 vteřin Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto článku vás čeká další matematický IQ test, který otestuje vaše schopnosti logického myšlení. Tento úkol vyžaduje naprostou koncentraci, ale i rychlé uvažování. Nejde tedy o nic jednoduchého. Posuďte sami.

Vaším úkolem bude vypočítat výsledek ovocné kombinace. K tomuto výsledku se dostanete jedině tak, že přijdete na to, jaké číslo skrývá jaký druh ovoce či zeleniny. Pokud se chcete pyšnit titulem mistra logiky, musíte tento úkol zvládnout do jedné minuty. Co se ze začátku zdálo jednoduché, vám teď může přijít nemožné. Ale věřte, že to není nemožné. Trpělivost a správný úhel pohledu vám pomohou najít správnou odpověď. Vše, co k vyřešení potřebujete, najdete pouze na obrázku. Pokud si nebudete vědět rady, na konci článku najdete výsledek, který vám možná pomůže celý princip pochopit. Nejprve si ale tuto hádanku zkuste sami.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Přišli jste na řešení a dostali se tak ke správnému výsledku? Pokud ano, srdečně vám gratulujeme! Jestli se vám to povedlo do jedné minuty, pak gratulujeme dvojnásob. Je vidět, že vám takovéto úkoly nedělají problém. Pokud ale stále přemýšlíte, kde je „zakopaný pes“, nezoufejte. V takovéto výzvě vám nestačí jen základní matematické znalosti ze školy, musíte se taky nad celým příkladem pořádně zamyslet. To je někdy složité, pokud je mozek unavený a přemýšlet se mu nechce. Zkuste se tedy vrátit za nějaký čas a sami uvidíte, že uděláte pokroky. Pravidelným tréninkem svůj mozek posílíte.

Teď už si můžete zkontrolovat, zda je náš výsledek stejný jako váš.

Správný výsledek

Správný výsledek je číslo 16.
Správný výsledek je číslo 16 | Zdroj: Shutterstock

Podělte se o tento matematický IQ test se svými přáteli a rodinou. Pravidelný trénink našeho mozku posiluje paměť, soustředění a další kognitivní dovednosti. To je důležité pro dobrý stav našeho myšlení v budoucnosti. Zároveň jde o skvělou prevenci před některými nemocemi. Proto si zkuste i další hádanky a kvízy na našem webu.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text