Zrcadlo,zrcadlo, odhal nám, jaký odraz se v tobě skrývá

Zrcadlo,zrcadlo, odhal nám, jaký odraz se v tobě skrývá Foto: Cernecka Natalja / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Určitě znáte pohádku o Sněhurce, ve které má své místo i kouzelné zrcadlo, které odhaluje nejkrásnějšího člověka v zemi. Zrcadlo v dnešním článku tuhle schopnost sice nemá, ale potřebuje pomoci s odhalením odrazu.

Abychom to uvedli na pravou míru. Na obrázku níže uvidíte vkusnou dámu s vějířem, která stojí zády. Vaším dnešním úkolem bude vybrat z nabízených odrazů v zrcadle takový, který sedí s pohledem zezadu nejvíce. Nebude to ovšem žádná pohádka. Jedná se o vcelku složitý úkol, který prověří nejen vaše oči, ale především schopnost detailního vnímání. Zaměřte se na všechny detaily a uvidíte, že se vám nakonec povede odhalit tajemství dnešní výzvy.

Který odraz je správný?

Který odraz v zrcadle je správný?
Který odraz v zrcadle je správný? | Zdroj: Cernecka Natalja / Shutterstock

Došli jste až sem? Pak jsou jen dvě možnosti. Buďto se vám povedlo odhalit správný odraz v zrcadle, anebo zkrátka ne. Pokud k vám patří první možnost, gratulujeme! Je vidět, že už máte s podobnými vizuálními výzvami nějaké zkušenosti. Pokud ovšem patříte ke druhé skupině, nemusíte ztrácet naději. Tento úkol nebyl zrovna nejjednodušší. Musíte zde projít opravdu každý detail celého obrázku, a to vyžaduje skvělou koncentraci. Důležité je, že jste si to zkusili, a potrénovali tak své kognitivní funkce.

Nyní se podívejte na správné řešení.

Správné řešení

Správný odraz se skrýval pod číslem 5 (dole uprostřed).
Správný odraz se skrýval pod číslem 5 (dole uprostřed). | Zdroj: Autor / Shutterstock

Věříme, že se vám dnešní úkol líbil. Pokud ano, podělte se tuto skvělou vizuální výzvu se svými přáteli. Vyplňování IQ testů, kvízů a podobných úkolů stimuluje paměť a posiluje soustředění. Nezapomeňte se tedy podívat na náš web, na kterém najdete spoustu dalších podobných úkolů.

Zdroj článku:
Autorský text