Dokážete najít odlišného smajlíka do třiceti vteřin? Zvládne to jen 20% populace

Dokážete najít odlišného smajlíka do třiceti vteřin? Zvládne to jen 20% populace Foto: Pixel Pandit / Shutterstock
Publikováno:
2 min

V dnešním článku se budeme věnovat zábavné vizuální výzvě, která vyžaduje nejen vaši pozornost, ale i trpělivost. Připravte se na úkol, který posune vaše hranice vizuálního vnímání a logického uvažování vpřed.

Před sebou uvidíte obrázek, na kterém je velké množství jednotvárných smajlíků. Vaším úkolem bude najít smajlíka, který se liší od všech ostatních. Buďte pečlivý, trpělivý, ale nenechte si uniknout příležitost patřit ke dvaceti procentům populace, která zvládla tento úkol vyřešit do třiceti vteřin. Nejde ovšem o nic jednoduchého. Můžete si zvolit jakoukoliv taktiku, ale je možné, že i kdybyste jeli symbol po symbolu, stejně se vám odlišný smajlík neobjeví. Zkuste se tedy na celý úkol podívat z několika úhlů. 

Najděte odlišného smajlíka

Najděte odlišného smajlíka.
Najděte odlišného smajlíka. | Zdroj: Pixel Pandit / Shutterstock

Jak jste si poradili s touto výzvou? Podařilo se vám odhalit, který smajlík byl ten odlišný? Pokud ano, pak si zasloužíte upřímnou gratulaci! Není jednoduché najít v takovém množství jednotných symbolů jeden jiný. Máte opravdu skvělý zrak. Pokud jste jej ale přehlédli, nic se neděje. Základem je trénink, který jste dnes zdolali. To, jestli úspěšně či neúspěšně, není důležité.

Nyní se podívejte na správné řešení.

Správné řešení

Obrázek s vyznačeným rozdílem.
Obrázek s vyznačeným rozdílem. | Zdroj: Pixel Pandit / Shutterstock

Pokud se vám dnešní výzva líbila, nezapomeňte ji sdílet mezi své přátele či rodinu. Výzvy tohoto typu mají pozitivní vliv na naše mentální schopnosti a každým dalším tréninkem své schopnosti zlepšujeme. Proto se podívejte na naše stránky, na kterých najdete nespočet dalších logických hádanek a kvízů.

Zdroj článku:
Autorský text