Pouštění draků: Potrénujte svoje rozlišovací schopnosti a najděte všech deset rozdílů

Pouštění draků: Potrénujte svoje rozlišovací schopnosti a najděte všech deset rozdílů Foto: nesrin celik / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Vstupte do světa zábavného hledání rozdílů. Tento článek ve vás navodí podzimní atmosféru. Na dvou obrázcích, kde děti pouštějí draky, vás čeká deset odlišností. Tato výzva vás nenechá chladnými.

Hledání rozdílů je jedna z mnoha variant procvičování kognitivních funkcí. Není ani těžká, ani lehká. Ta dnešní ale ověří, jak jste na tom s odhalováním odlišností na obrázcích s mnoha objekty. Díky své  nízké obtížnosti je vhodná pro kohokoliv. Tento úkol není na čas, takže hledejte tak dlouho, jak bude potřeba. Každý odhalený detail si zapiště, aby jste si mohli váš výsledek později zkontrolovat. Držíme vám pěsti.

Najdi 10 rozdílů

Najdi 10 rozdílů.
Najdi 10 rozdílů. | Zdroj: nesrin celik / Shutterstock

Tak jak se vám dnes zadařilo? Zvládli jste najít všech 10 rozdílů? Pokud ano, zasloužíte si upřímnou gratulaci za vaši pečlivost a vytrvalost! Tento úkol jste zvládli s bravurou. Pokud se vám nějaký detail zatoulal, nezoufejte. Důležité je, že jste se pokusili najít všechny. Každý pokus se počítá, a každým dalším tréninkem vaše schopnosti zesílí.

Nyní se můžete podívat na správné řešení.

Správné řešení

Správné řešení se všemi rozdíly.
Správné řešení se všemi rozdíly. | Zdroj: nesrin celik / Shutterstock

Ať už se vám dnes zadařilo nebo ne, podělte se o tuto výzvu i s vašimi kamarády a kolegy. Ověřte si, jak dobrou pozornost mají oni. Navíc tím podpoříte jejich kognitivní funkce. Je důležité pravidelně trénovat náš mozek a oddalovat tak jeho stárnutí. I proto se nezapomeňte podívat na náš web, kde najdete spoustu dalších logických hádanek a jiných úkolů.

Zdroj článku:
Autorský text