Zatímco se myšce zdá o sýru, musíte najít 8 rozdílů. Zvládnete to, než se probudí?

Zatímco se myšce zdá o sýru, musíte najít 8 rozdílů. Zvládnete to, než se probudí? Foto: Leh / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Tento článek vás zve na cestu do světa myších snů. Nečeká vás ale klidný spánek, ba naopak. Budete muset zapojit své smysly a postřeh. Navíc vám poběží čas, takže už na nic nečekejte a pojďte se podívat, co vás čeká.

Dnešní úkol je jasný – najít 8 rozdílů mezi dvěma obrázky. Ačkoli to může znít jednoduše, skutečnost je taková, že díky časovému limitu se stává tento úkol náročnějším. Musíte to totiž stihnout, než se myška probudí, a to nebude trvat déle, než 50 vteřin. Nezdržujte se zbytečným prohlížením obrázku roh od rohu, ale projeďte jej pohledem celkově, a uvidíte, že se vám začnou odlišnosti ukazovat přímo před vaším zrakem. Nastavte si tedy čas a pusťte se do práce.

Najdi 8 rozdílů

Najdi 8 rozdílů.
Najdi 8 rozdílů. | Zdroj: Leh / Shutterstock

Tak jak se vám dnes zadařilo? Podařilo se vám odhalit všech deset rozdílů? Pokud ano, zasloužíte si velkou gratulaci! A jestli jste to stihli, než by se myška probudila, gratulujeme dvojnásob. Máte oči jako ostříš. Pokud se vám ale nezadařilo, nezoufejte. Bez ohledu na to, zda jste byli úspěšní, či nikoli, vaše snaha stojí za uznání. Hledání rozdílů mezi obrázky není jen zábavným cvičením, ale také skvělým způsobem, jak procvičit své smysly.

Na obrázku níže si zkontrolujte svůj výsledek.

Správné řešení

Správné řešení se všemi rozdíly.
Správné řešení se všemi rozdíly. | Zdroj: Leh / Shutterstock

Teď je čas podělit se o tuto výzvu s vašimi kamarády a rodinou. Trénink vašeho mozku je stejně důležitý jako cvičení pro tělo. Posiluje paměť, soustředění a další kognitivní dovednosti. Tak proč tento zábavný a prospěšný úkol neposlat dál? A nejenom tento – zkuste i další kvízy a úkoly na našem webu a obohaťte svůj mozek novými zkušenostmi.

Zdroj článku:
Autorský text