Kempování s úkolem: Najděte na obrázcích všech deset rozdílů

Kempování s úkolem: Najděte na obrázcích všech deset rozdílů Foto: nesrin celik / Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto letním období je oblíbené kempování. Fyzicky vás na takové dobrodružství bohužel nevezmeme, ale můžete si alespoň zkusit najít všechny odlišnosti na obrázcích s touto tematikou.

Představte si, že jste detektivem a stojíte před záhadou, kterou musíte rozluštit. Dva zdánlivě podobné obrázky ukazující rodinku, která kempuje v přírodě, se ale ve skutečnosti liší v deseti malých detailech. Vaším úkolem je najít tyto rozdíly co nejrychleji a co nejpřesněji. Pokud se budete plně soustředit, máte velkou šanci, že se vám tento úkol povede. Nenechte se tedy ničím rušit a užíjte si tuto zábavnou výzvu.

Najdi 10 rozdílů

Najdi 10 rozdílů.
Najdi 10 rozdílů | Zdroj: nesrin celik / Shutterstock

Tak jak se vám vedlo v dnešní výzvě? Pokud se vám podařilo najít všechny nenápadné odlišnosti, zasloužíte si gratulaci! Máte oči jako ostříž. Jestli vám ale nějaký rozdíl utekl, nezoufejte. Někdy zkrátka nemáme svůj den. Uvidíte, že příště se vám povede o dost lépe. Základem je pravidelné trénování paměti. Jedině tak můžeme náš mozek udržovat v rovnováze.

Teď se můžete podívat na správné řešení.

Správné řešení

Správné řešení se všemi rozdíly.
Správné řešení se všemi rozdíly | Zdroj: Autor / Shutterstock

Jestliže se vám dnešní výzva líbila, podělte se o ni i se svými kamarády či kolegy. Podobné výzvy nám pomáhají udržovat naše schopnosti na vysoké úrovni. Naopak, pokud budeme trénování kognitivních funkcí zanedbávat, může náš mozek slábnout. Takže neváhejte a zkuste se porozhlédnout po našem webu. Najdete zde spoustu podobných úkolů, mimo jiné i vizuální výzvy.

Zdroj článku:
Autorský text