Hurá na safari! Pomozte nám odhalit deset rozdílů mezi obrázky

Hurá na safari! Pomozte nám odhalit deset rozdílů mezi obrázky Foto: Leh / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Naše dnešní dobrodružství vás zavede na výpravu do světa detailů a pozornosti. Tato výprava ale vyžaduje nejen schopnost pozorného zkoumání, ale také odhodlání a trpělivost.

Dnes budete naší „rozlišovací“ hvězdou. Před vámi stojí úkol, který si zahrává s vaší pozorností a všímavostí. Zkuste se ponořit do následujících dvou obrázků s africkými zvířaty a pořádně je prozkoumejte. Budete-li dost všímaví, najdete mezi nimi deset rozdílů. Možná budete časem zjišťovat, že některé odlišnosti jsou na první pohled jasně viditelné, zatímco jiné jsou velice dobře schované. Nicméně času máte dost, takže se nenechte rušit a užijte si tuhle výzvu naplno.

Najdi 10 rozdílů

Najdi 10 rozdílů.
Najdi 10 rozdílů. | Zdroj: Leh / Shutterstock

A je to. Jak se vám v dnešní výzvě vedlo? Našli jste všech deset odlišností? Pokud se můžete pyšním plným počtem, pak si zasloužíte gratulaci! Je vidět, že už máte něco nahledáno. A jestli vám nějaký detail unikl, nic se samozřejmě neděje. Některé detaily mohli být opravdu velice dobře ukryty. Bez ohledu na to, zda jste našli všechny nebo jen některé, zasloužíte si uznání za snahu. Hledání rozdílů není jen zábavná hra, ale také cvičení pro vaše smysly.

Na obrázku níže si zkontrolujte své řešení.

Správné řešení

Správné řešení se všemi rozdíly.
Správné řešení se všemi rozdíly. | Zdroj: Leh / Shutterstock

A to je pro dnešek vše. Pokud se vám tato výzva líbila, podělte se o ni i se svými přáteli. Je totiž důležité posilovat své kognitivní funkce co nejčastěji. Mohou časem zeslábnout a může hrozit předčasné stárnutí mozkových buněk. Proto zkuste trénovat pravidelně. V tom vám mohou pomoci naše stránky, na kterých najdete nespočet dalších podobných úkolů.

Zdroj článku:
Autorský text