Ztracený symbol: Zjistěte, jaký tvar patří na místo neznámé, do 15 vteřin

Ztracený symbol: Zjistěte, jaký tvar patří na místo neznámé, do 15 vteřin Foto: Emir Kaan / Shutterstock
Publikováno:
2 min

V dnešním článku potrápíte vaši schopnost logického uvažování a přemýšlení pod tlakem. Čeká vás tradiční IQ test, na kterém si můžete ověřit, jak jste na tom se svojí inteligencí.

Před sebou uvidíte obrázek s několika symboly a jednou neznámou. Vaším úkolem bude přijít na to, jaký ze čtyř nabízených symbolů patří na místo otazníku. Na první pohled se to může zdát trochu náročné, ale nemusíte se obávat. Stačí se plně soustředit a po chvilce vám celé tajemství tohoto úkolu dojde. Stačí jen pořádně prozkoumat celý obrázek. Ale nepřemýšlejte příliš dlouho. Jen málokdo zvládne vyřešit tuto výzvu do 15 sekund. Chcete-li se mezi tuto hrstku lidí zařadit, budete si muset pospíšit. Věříme, že si s celou záhadou hravě poradíte.

Přiřaďte správný symbol

Přiřaďte správný symbol.
Přiřaďte správný symbol. | Zdroj: Emir Kaan / Shutterstock

Tak jak se vám dařilo v dnešní výzvě? Jestli jste byli úspěšní a podařilo se vám přijít na to, jaký symbol patří na poslední místo v tabulce, srdečně vám gratulujeme! A pokud jste to stihli do 15 vteřin, můžete na sebe být hrdí. To se každému nepoštěstí. Pokud se vám však nedařilo, nezoufejte. Tento test nemá za cíl rozdělovat výherce a poražené. Důležitý je trénink paměti, který jste i přes možný neúspěch zvládli skvěle.

Nyní se podívejte na správné řešení.

Správné řešení

Správným symbolem je trojúhelník.
Správným symbolem je trojúhelník. | Zdroj: Autor / Shutterstock

Sdílejte tuto výzvu s přáteli a rodinou. Úkoly, jako byl tento, mají pozitivní dopad na vaše kognitivní funkce a mohou pomoci oddálit stárnutí mozku. Zlepšují paměť, schopnost soustředění a mají mnoho dalších výhod. Pokud se vám dnešní úkol líbil, vyzkoušejte i další kvízy a logické hádanky na našem webu a rozšiřte tak své intelektuální hranice. Každá výzva vás posune o krok dál.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text