Skládačka z papíru: Dokážete odhalit, jaký obrazec vznikne po sestavení šablony?

Skládačka z papíru: Dokážete odhalit, jaký obrazec vznikne po sestavení šablony? Foto: aekikuis / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Náš nový IQ test vás zavede do světa skládání z papíru, kde od vás bude vyžadováno logické uvažování, a především skvělá představivost. Možná, že si jej budete moci vyzkoušet i prakticky. Ale to až později.

Na obrázku níže uvidíte šablonu pro sestavení nějakého tvaru. Vaším úkolem bude vybrat z nabídky takový obrazec, který po sestavení šablony vznikne. Budete se muset pořádně podívat na celý obrázek a po pečlivém zkoumání vám postupně začne v mysli vznikat správný obrazec. Tento úkol vyžaduje trpělivost, logické myšlení a schopnost spojit jednotlivé části dohromady. Pokud by to na vás bylo příliš složité, můžete si zkusit šablonu překreslit a sestavit si obraz prakticky. Nejprve ale dejte šanci svému mozku.

Vyberte z nabídky správný obrazec

Vyberte z nabídky správný obrazec.
Vyberte z nabídky správný obrazec. | Zdroj: aekikuis / Shutterstock

Podařilo se vám přijít na tento zapeklitý rébus? Pokud ano, a opravdu jste v mysli sestavili výsledný obrazec, srdečně vám gratulujeme! Pro úspěšné splnění tohoto úkolu je zapotřebí vynikající obrazová představivost. Pokud jste tedy nepřišli na to, jaký tvar by mohl z původní šablony vzniknout, nezoufejte. Důležité je, že jste se o to pokusili a svoji mysl na chvíli odpojily od každodenních starostí.

Na obrázku níže se podívejte, jak měla celá tahle hádanka dopadnout.

Správné řešení

Po sestavení šablony vám vznikne tvar pod písmenem B.
Po sestavení šablony vám vznikne tvar pod písmenem B. | Zdroj: aekikuis / Shutterstock

Ať už jste na dnešní úkol přišli v mysli, nebo jste jej museli vyřešit prakticky, zasloušíte pochvalu. Sdílejte tento fascinující IQ test s přáteli – proč nevyzkoušet, jestli si s ním také poradí? Navíc, pravidelný trénink mozku posiluje paměť, zvyšuje soustředění a má mnoho dalších benefitů. Zároveň vám doporučujeme navštívit náš web, na kterém najdete spoustu dalších logických hádanek a kvízů.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text