Geometrická výzva pro každého: Vyberte z nabídky chybějící tvar

Geometrická výzva pro každého: Vyberte z nabídky chybějící tvar Foto: Emir Kaan / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Vstupte do světa geometrie a logických záhad. Tento článek je vhodný i pro ty, co geometrii na škole nenáviděli. Jedná se totiž spíše o logickou hádanku. Troufnete si na ni?

Pečlivě zkoumání a logické myšlení jsou zde klíčem k úspěchu. Na obrázku uvidíte několik tvarů v různém pořadí. Vaším úkolem bude vybrat z nabídky ten, který patří na místo otazníku. Prohlédněte si všechny tvary na obrázku a zkuste logicky vydedukovat, jaký by mohl být ten chybějící. Je to, jako puzzle, kterým chybí jeden dílek. Uvidíte, že to není nic náročného. Stačí se jen plně soustředit a nehledat zbytečné složitosti.

Odhalte skrytý tvar

Odhalte skrytý tvar.
Odhalte skrytý tvar. | Zdroj: Emir Kaan / Shutterstock

Tak co říkáte na tento úkol? Podařilo se vám rozluštit tuto zapeklitou geometrickou hádanku? Pokud ano, pak si zasloužíte upřímnou gratulaci! Tento test rozhodně není jednoduchý a váš úspěch dokazuje vaši schopnost logicky uvažovat. Pokud  jste nedokázali přiřadit správný tvar, nesmutněte. Důležité je, že jste to zkusili. Každý trénink posouvá vaše hranice výš a výš. Uvidíte, že příště už budete úspěšní.

Nyní se podívejte na správné řešení.

Správné řešení

Správný tvar se skrývá pod písmenem A.
Správný tvar se skrývá pod písmenem A. | Zdroj: Emir Kaan / Shutterstock

Pokud se vám dnešní výzva líbila, podělte se o ni i s vašimi blízkými. Mohou si tak také vyzkoušet tento skvělý trénink mozku a udělat tak něco prospěšného pro svoji mysl. A nezapomeňte, že na našem webu najdete i další zajímavé hádanky a kvízy, které vás budou bavit a stimulovat vaši mysl. Procvičujte pravidelně a váš mozek se vám odvděčí.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text