Výzva pro všechny milovníky sladkého: Rozluštěte zákuskovou záhadu do 30 vteřin

Výzva pro všechny milovníky sladkého: Rozluštěte zákuskovou záhadu do 30 vteřin Foto: Fedos Gut / Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto článku se zaměříme na matematický IQ test, který je ukrytý v obrázku. Připravte se na výzvu, která neježe procvičí vaše matematické schopnosti, ale také poladí vaše chuťové pohárky.

Začněte tím, že pečlivě prozkoumáte všechna čísla a všechny sladkosti na obrázku. Jakmile rozluštíte hodnoty jednotlivých druhů sladkostí, máte vyhráno. Pak už jen stačí vypočítat poslední neznámou. Tento úkol vyžaduje trpělivost a správný úhel pohledu. Buďte však na pozoru, na splnění této výzvy máte pouze 30 vteřin. Není to nic nemožného, ale někomu to nemusí jít zrovna hladce. Na nic tedy nečekejte, nastavte časomíru a dejte se do toho.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem. | Zdroj: Fedos Gut / Shutterstock

Tak jak jste dopadli? Zvládli jste to? Pokud se vám podařilo rozluštit tajemství dnešní výzvy a přišli jste na skryté číslo, pak vám upřímně gratulujeme! Tento test nebyl žádnou lehkou zkouškou, a tak je vaše úspěšné řešení důkazem vaší matematické zručnosti, a logického a rychlého uvažování. Pokud jste na správné řešení nepřišli, nezoufejte. Každý pokus vás posouvá vpřed.

Nyní se podívejte na správný výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek je číslo 105.
Správný výsledek je číslo 105. | Zdroj: Fedos Gut / Shutterstock

Sdílejte tento matematický IQ test s přáteli a rodinou. Podobné hádanky zlepšují soustředění, logické uvažování a paměť – tedy všechny ty dovednosti, které jsou pro nás v každodenním životě cenné. A nezapomeňte, že na našem webu naleznete i další vzrušující rébusy a kvízy, které potrápí vaše mozkové závity.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text