Vyřešte matematický IQ test: Najděte správný počet krav

Vyřešte matematický IQ test: Najděte správný počet krav Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto článku se zaměříme na IQ test, ve kterém si připomeneme nejnenáviděnější školní předmět. Připravte své mozkové závity a rozklíčujte tuto matematickou hádanku. Správné řešení vám prozradíme na konci článku.

Vaším úkolem bude vyřešit hádanku, která se týká čísel, která představují krávy na obrázku. Použijte svoje matematické znalosti, abyste přišli na správný výsledek. Tyto testy jsou pro mnoho lidí skutečnou výzvou, ale zároveň skvělým tréninkem pro mozek. Bude to zábavné, ale možná také náročné. Tak či tak, dejte do toho všechno.

Určete číslo, které představují jednotlivé krávy a zjistěte výsledek

Odhalte správný počet krav.
Odhalte správný počet krav | Zdroj: Shutterstock

Jak jste si v testu vedli? Víme, že to nebylo jednoduché. Nebo bylo? Matematické IQ testy mohou být zrádné a vyžadují důkladné přemýšlení. Pokud jste přišli na správná čísla, ktera představují jednotlivé krávy a tím na konečný výsledek, gratulujeme vám! Pokud jste se v úkolu trochu ztratili, nezoufejte. Důležité je se učit z každého testu, a zlepšovat se tak postupně. Příště to zvládnete ještě lépe. Podívejte se na správné řešení.

Správné řešení

Správný počet krav je 20.
Řešení příkladu je 20 | Zdroj: Shutterstock

Řešení příkladu je 20. Kráva s hlavou nahoře představuje číslo 2, kráva s hlavou dole číslo 10.

Vyzvěte své přátele a rodinu k vyřešení tohoto matematického IQ testu. Sdílení takovýchto úkolů mezi své blízké přináší zábavu a soutěživou atmosféru. Vytvořte si malou skupinu, kde budete společně rozvíjet své mentální dovednosti. A nezapomeňte, že na našem webu najdete i další zajímavé IQ testy a kvízy, které vám pomohou prozkoumat vaše intelektuální schopnosti.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text