Odhalte skrytá matematická znaménka, a dejte tak dohromady finální výsledek

Odhalte skrytá matematická znaménka, a dejte tak dohromady finální výsledek Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto úkolu se musíte pečlivě zaměřit na všechna čísla a logicky je mezi sebou pospojovat tak, aby vám vyšel daný výsledek. Nejde o nic těžkého, uvidíte, že sis tím hravě poradíte.

Podívejte se pečlivě na všechna čísla v obrázku. Momentálně vám nejspíš výsledek nedává smysl. Proto je zapotřebí, abyste odhalili matematická znaménka, za pomoci kterých dostanete číslo 8. Nezapomeňte, že počet matematických operací nemusí sedět ke každému číslu. Celý úkol vyžaduje vaši pozornost a logické uvažování, ale věříme, že jste schopni přijít na správnou odpověď.

Pojďme do toho!

Přiřaďte správná matematická znaménka tak, aby vám vyšel výsledek 8.
Přiřaďte správná matematická znaménka tak, aby vám vyšel výsledek 8 | Zdroj: Shutterstock

Věříme, že se vám povedlo přijít na logickou kombinaci znamének a čísel. Pokud je tomu tak, velice vám gratulujeme! Tyto úlohy jsou navrženy tak, aby zlepšovaly vaše matematické a analytické schopnosti. Pokud se vám ale nezadařilo, nemusíte smutnit. Někomu stačí se na obrázek jen podívat a výsledek má okamžitě před sebou. Někdo s tím ale musí bojovat. Každý pokus se počítá.

Teď se můžete podívat na správné řešení.

Správné řešení

Správná kombinace je 33/3-3=8.
Správná kombinace je 33 / 3 - 3 = 8 | Zdroj: Shutterstock

Pokud se vám tento IQ test líbil, rozhodně jej ukažte svým přátelům a kolegům v práci. Trénink matematických dovedností posiluje paměť, soustředění a také oddaluje stárnutí mozku. Rozhodně doporučujeme „prolistovat“ naše stránky. Najdete tam další IQ testy, ale i hledání rozdílů a podobné úkoly.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text