Najděte souvislost mezi čísly, a odhalte tak číslo skryté za otazníkem

Najděte souvislost mezi čísly, a odhalte tak číslo skryté za otazníkem Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Vyzkoušejte své matematické IQ s tímto obrázkovým testem. V tomto úkolu se musíte pečlivě podívat na všechna čísla, logicky je analyzovat a odhalit skryté číslo. Není to jednoduchý úkol, ale s trpělivostí a správným přístupem můžete uspět.

Podívejte se důkladně na všechna čísla v obrázku. Rozeberte je logicky a hledejte vzorce nebo souvislosti, které vám pomohou odhalit skryté číslo. Tento úkol je náročný, ale s pevným přesvědčením a správným úhlem pohledu na to přijdete. Na konci článku se můžete podívat na správný výsledek. Ale rozhodně si úkol zkuste nejprve sami.

Odhalte skryté číslo

Odhalte skryté číslo.
Odhalte skryté číslo | Zdroj: Shutterstock

Zvládli jste vyřešit tuto zapeklitou hádanku? Nebylo to nejjednodušší. Pokud se vám nedařilo odhalit skryté číslo, nezoufejte. Není nic špatného na tom, když občas selžeme. Pokud se vám však podařilo dojít ke správnému výsledku, srdečně vám gratulujeme k vašemu úspěchu!

Nyní se můžete podívat na správný výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek je 20.
Správný výsledek je 20 | Zdroj: Shutterstock

A jak jsme na to přišli? Následným výpočtem: 

2 + 3 = 5

5 + 3 = 8 

8 + 6 = 14 

14 + 6 = 20

Pokud se vám tento IQ test líbil, sdílejte ho mezi svými přáteli a rodinou. Podpoříte tak kvalitní funkci mozku i u svých blízkých. Podobné úkoly skvěle posilují paměť. Nezapomeňte si také vyzkoušet další kvízy a úkoly na našem webu.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text