Dokážete přijít na správné řešení v tomto těžkém IQ testu?

Dokážete přijít na správné řešení v tomto těžkém IQ testu? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Dnes tu máme další matematický IQ test. Připravte se na poněkud těžký úkol, který vás přiměje zapojit všechny své mozkové závity. Budete-li dlouze tápat, na konci článku vám odhalíme správný výsledek i s řešením.

Matematické IQ testy jsou pro mnoho lidí velmi složité. Vyžadují logické myšlení, přesnost, ale i základní matematické znalosti. Někteří je milují, jiní je považují za obtížné.

Dnes máte za úkol přijít na číslo skryté za otazníkem. Před sebou uvidíte spoustu čísel a je potřeba správným propojením přijít na správné řešení. Protože byl původní test až moc těžký, trochu jsme jej pro vás zjednodušili. Teď už se můžete pustit do práce.

Odhalte skryté číslo

Odhalte skryté číslo za otazníkem.
Odhalte skryté číslo za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Jak jste si v testu vedli? Byl to skutečně náročný úkol, takže pokud se vám nepodařilo najít správné řešení, nezoufejte. IQ testy jsou navrženy tak, aby vyzkoušely vaši pozornost opravdu naplno. Důležité je, že jste to zkusili, a pokud nechcete přijít o překvapení, můžete se sem za čas vrátit a zkusit si tento test znovu. Ale nesmíte se podívat na řešení. 

Pokud se vám podařilo odhalit správnou odpověď, gratulujeme! Skvělá práce. Nyní se můžete podívat na správný výsledek i s řešením.

Správný výsledek

Správný výsledek je 20.
Správný výsledek je 20 | Zdroj: Shutterstock

A jak jsme na to přišli? Následovně: 11 + 14 - 2 - 3 = 20

Na další tři výsledky přijdete stejným způsobem:

1) 12 + 13 - 4 - 3 = 18

2) 15 + 14 - 7 - 3 = 19

3) 10 + 15 - 3 - 3 = 19

Ať už jste test zvládli nebo ne, sdílejte ho i s vašimi přáteli a rodinou. Podobné úkoly mají pozitivní vliv na podporu kognitivních funkcí a oddalují stárnutí mozku. Zároveň se skvěle pobavíte. Nezapomeňte si také zkusit naše další testy a kvízy.

Nezdá se vám náš výsledek nebo řešení správné? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text