Zapeklitý IQ test: Dokážete spočítat všechny čtverce na obrázku?

Zapeklitý IQ test: Dokážete spočítat všechny čtverce na obrázku? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto článku se zaměříme na další matematický IQ test. Tentokrát bude vaším úkolem určit správný počet čtverců. Připravte se na náročnou výzvu, která vyžaduje především trpělivost a koncentraci.

Na první pohled se vám může zdát, že se správného počtu nikdy nedopočítáte. Stačí ale zvolit správnou taktiku a hned se vám před očima začnou objevovat nové a nové čtverce. Tato úloha může být náročná, ale klíčem k úspěchu je trpělivost a správný úhel pohledu. Začněte těmi, co jsou viditelné na první dobrou, a pak postupujte dál. Vydržte a zkuste se dopočítat správného výsledku. Věříme, že budete úspěšní.

Spočítejte všechny čtverce na obrázku

Spočítejte všechny čtverce na obrázku.
Spočítejte všechny čtverce na obrázku | Zdroj: Shutterstock

Podařilo se vám rozluštit tuto zapeklitou hádanku? Nejedná se zrovna o nejjednoduší úkol, a proto, pokud jste nebyli úspěšní, nezoufejte. Podobné IQ testy vyžadují plnou soustředěnost a především trpělivost. Je možné, že některý z těchto dvou faktorů, vám chyběl. Příště to bude určitě lepší. A pokud jste byli úspěšní, srdečně gratulujeme! Dokázali jste splnit jeden z těžkých IQ testů vůbec.

Nyní se můžete podívat na správný výsledek.

Správný výsledek

Správný počet čtverců je 40.
Správný počet čtverců je 40 | Zdroj: Shutterstock

Pokud se vám tento test líbil, vyzkoušejte jej na svém okolí. Uvidíte, jak si s ním poradí vaši přátelé či rodina. Podobné IQ testy podporují kognitivní funkce a oddalují stárnutí mozku. Pokud chcete těmto věcem zabránit, doporučujeme vám prostudovat si náš web, kde najdete spoustu dalších IQ testů, kvízů nebo hledání rozdílů.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text