Úkol pro nadané (ne)matematiky: Dokážete přijít na správné číslo do jedné minuty?

Úkol pro nadané (ne)matematiky: Dokážete přijít na správné číslo do jedné minuty? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Dnes vás čeká další matematická hádanka, která otestuje, co si pamatujete ze školy, a také ověří vaše logické myšlení. Připravte si své mozkové závity a zkuste rozluštit úkol, který je skrytý v tomto testu.

Vaším úkolem dnes bude přijít na správný výsledek, který se skrývá za otazníkem. Na ten přijdete tak, že správně propojíte čísla matematickou operací. Nebojte se použít papír a vše si zkusit zapsat. Zároveň ale myslete, že jen opravdoví machři dokáží tento úkol splnit do jedné minuty. Úkol sice vypadá složitě, ale skrývá se v něm naprosto jednoduchý logický systém. Zkuste si jej tedy a uvidíte sami.

Odhalte správný výsledek

Odhalte správný výsledek, který skrývá otazník.
Odhalte správný výsledek, který skrývá otazník | Zdroj: Shutterstock

Jak jste si v tomto testu vedli? Byl pro vás náročný? Pokud ano a nedostali jste se ke správnému výsledku, nezoufejte. Někdy je hlava unavená nebo obklopená rušivými podněty, a proto pak nefunguje tak, jak by měla. Můžete to zkusit příště. Pokud jste ale přišli na správný výsledek, gratulujeme! A jestli jste to zvládli do 60 vteřin, pak si zasloužíte potlesk. Jen málokomu se podaří vyřešit zrovna tento úkol tak rychle.

Nyní si můžete svůj výsledek ověřit.

Správný výsledek

Správný výsledek je 20.
Správný výsledek je 20 | Zdroj: Shutterstock

A jak jsme na to přišli? Jednoduchou kombinací: 8 / 4 * 10 = 20.

Jestli se vám dnešní úkol líbil, podělte se o něj se svojí rodinou a přáteli. Podobné úkoly mají vynikající vliv na podporu kognitivních funkcí. Jsou tak skvělou prevencí před demencí, Alzheimerem a dalšími duševními nemocemi. Na našem webu najdete také další úkoly, které vám pomohou zlepšit koncentraci a paměť.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text