Zvládnete přijít na tento číselný kvíz do minuty?

Zvládnete přijít na tento číselný kvíz do minuty? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Dokážete přijít na přesný výpočet, který vám dá výsledné číslo? Podívejte se pozorně na obrázek a oprašte své matematické schopnosti. Stačí jen trocha pozornosti.

Pozorně se podívejte na celý příklad, jeho výsledek, a zkuste jej logicky rozebrat. Přemýšlejte, které matematické operace do příkladu zakomponovat. Celý úkol je ale na časový limit. Není zase tak složitý, proto byste jej mohli stihnout do jedné minuty. Nesnažte se v tomto úkolu hledat složitosti. Na konci článku najdete řešení, kde si můžete ověřit, že se jedná o jeden z jednodušších IQ testů.

Nyní se ale pusťte do toho

Získejte pomocí správných matematických operací číslo 9.
Získejte pomocí správných matematických operací číslo 9 | Zdroj: Shutterstock

Zadařilo se? A stihli jste to do 60 vteřin? Jestli ano, pak vám blahopřejeme! Ukázali jste svou schopnost analyzovat a odhalovat matematické vzorce. Pokud vám to však nevyšlo, nezoufejte. Tento test je byl především na čas a je pochopitelné, že ne vždy se nám daří vyřešit danou úlohu v rychlosti. Příště se vám určitě zadaří.

Nyní si můžete zkontrolovat váš výsledek.

Správné řešení

Správným řešením je 22/2-2=9.
Správným řešením je 22 / 2 - 2 = 9 | Zdroj: Shutterstock

Sdílejte tento matematický IQ test mezi svými přáteli a rodinou. Podobné úkoly mají vynikající vliv na podporu kognitivních funkcí, které se v průběhu života oslabují, pokud se netrénují. Nezapomeňte také vyzkoušet i další kvízy na našem webu, a rozvíjejte tak svůj mozek ještě více.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text