Matematický rébus: Jste připraveni odhalit skryté číslo do 50 vteřin?

Matematický rébus: Jste připraveni odhalit skryté číslo do 50 vteřin? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Zapojte svůj mozek do zapeklité matematické hádanky. Na první pohled se to může zdát jednoduché, ale v časovém presu je všechno mnohem složitější. Ověřte si to sami.

V dnešním článku je zapotřebí, abyste přišli na to, jaké číslo skrývají banány, a následně vypočítat kombinaci ovoce, za kterou se nachází otazník. Soustřeďte se na celý obrázek. Prozkoumejte vzájemné vztahy všeho ovoce a hledejte klíčové souvislosti, které vás dovedou k řešení. Pamatujte, že neexistuje jednoznačná cesta k úspěchu, ale při správném přístupu a odhodlání můžete dojít k poznání. Pojďte to zkusit.

Odhalte číslo skryté za otazníkem

Odhalte, jaké číslo skrývají banány.
Odhalte, jaké číslo skrývají banány | Zdroj: Shutterstock

Povedlo se vám překonat tuto zapeklitou výzvu? Pokud jste nepřišli na řešení, není to důvod ke zklamání. Matematické IQ testy v časovém limitu zvládne jen hrstka lidí. Jestliže jste však dokázali odhalit, jaké číslo skrývají banány, a to v časovém limitu,  srdečně vám blahopřejeme! Vaše úspěšné řešení dokládá vaši schopnost analyzovat a najít logiku i v těch nejtěžších úkolech.

Teď se můžete podívat na správný výsledek a ověřit si, jestli jste došli k tomu samému.

Správný výsledek

Kombinace pomeranče, jahody a jednoho banánu dává číslo 21.
Kombinace pomeranče, jahody a jednoho banánu dává číslo 21 | Zdroj: Shutterstock

Pomozte vašim přátelům a rodině rozvíjet schopnosti a objevovat svět matematiky. Nejenže budou mít příležitost posilovat svou paměť, soustředění a matematické myšlení, ale také přispějí k oddalování stárnutí mozku a podpoří jejich kognitivní funkce.

Neomezuje se to však jen na tento test. Na našem webu najdete širokou škálu dalších zajímavých kvízů a výzev, které vám umožní rozšiřovat své dovednosti a osvěžovat své myšlení. 

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text