Další ovocná výzva: Odhalte číslo, které skrývá pomeranč

Další ovocná výzva: Odhalte číslo, které skrývá pomeranč Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Máme pro vás další matematický IQ test, v němž se musíte dostat ke skrytému číslu. Může se to zpočátku jevit jako jednoduchý úkol, ale pokud nebudete dostatečně pozorní, může vás nemile překvapit.

Zamyslete se nad každým číslem. Podívejte se na jejich vzájemné vztahy a hledejte logickou souvislost. Někdy je odpověď blíže, než si myslíte, a správný úhel pohledu vám může odhalit řešení. Jakmile se chvíli zadíváte, může se stát, že správné číslo „uvidíte přímo před sebou“. Nehledejte za tím žádné záludnosti. Zkrátka je důležité přijít na vzájemné propojení a výsledek se brzy dostaví. Můžete se pustit do toho.

Zjistěte skryté číslo

Zjistěte skryté číslo, které ukrývá otazník.
Zjistěte skryté číslo, které ukrývá otazník | Zdroj: Shutterstock

Podařilo se vám přijít na správný výsledek? Nebylo to tak těžké. Pokud jste také přišli na číslo skryté za „?“, gratulujeme. Je vidět, že se v podobných testech vyznáte a hravě si s nimi poradíte. Pokud vám vyšel jiný výsledek, nevěste hlavu. I mistr tesař se někdy utne. Mozek jede celý život na plné obrátky, takže si taky zaslouží chvilku odpočinku. Uvidíte, že příště se vám povede určitě lépe.

A nyní už si můžete ověřit, zda jste odhadli stejné číslo.

Správný výsledek

Správným výsledkem je číslo 7.
Správným výsledkem je číslo 7 | Zdroj: Shutterstock

 Pokud se vám dnešní IQ test líbil, sdílejte jej svým přátelům či kolegům. Podobné úkoly mají pozitivní vliv na podporu kognitivních funkcí a oddálení stárnutí mozku. Vyzvěte své blízké, aby si tento test také vyzkoušeli. Jedná se o jednodušší úkol, takže můžete otestovat i své děti. A nezapomeňte, že na našem webu najdete i další zajímavé kvízy a výzvy, které posílí vaše schopnosti.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text