Najděte dvě naprosto identické želvy do deseti vteřin

Najděte dvě naprosto identické želvy do deseti vteřin Foto: Igor Zakowski / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Vizuální výzva je úkol, který klade důraz na schopnost pozorování a rozlišování. Tato výzva může zahrnovat různé druhy úkolů, jako je například hledání rozdílů, identifikaci skrytých objektů nebo spojování podobných prvků. A právě poslední zmíněná vás dnes čeká.

Nemusíte mít ale žádný strach. Jedná se o opravdu jednoduchou výzvu, kterou zvládne téměř každý. A o co tedy jde? Na obrázku uvidíte několik želvích postaviček. Ale pouze dvě jsou naprosto totožné. Úkol je tedy jasný - najít identické želvy. Vzhledem k tomu, že se nejedná o nic těžkého, nastavili jsme časový limit na deset vteřin. Je to optimální čas, do kterého by jste měli být schopni tento úkol splnit. Tak si nastavte časomíru a přesvědčte se sami.

Najděte dvě stejné želvy

Najděte dvě stejné želvy.
Najděte dvě stejné želvy. | Zdroj: Igor Zakowski / Shutterstock

Jak jste si v této vizuální výzvě vedli? Našli jste dvě identické želvy v tak krátkém čase? Pokud ano, pak si zasloužíte upřímnou gratulaci za vaši pozornost! A pokud jste to dnes nezvládli, nezoufejte. Pracovat pod časovým tlakem není pro každého. Každý pokus je ale cenným krokem k rozvoji vašich vizuálních dovedností. Na to pamatujte a pravidelně trénujte.

Nyní se podívejte na správný výsledek.

Správný výsledek

Správné řešení.
Správné řešení. | Zdroj: Igor Zakowski / Shutterstock

Pokud se vám dnešní výzva líbila, sdílejte ji i mezi své přátele. Uvidíte, jak si s úkolem na čas poradí oni. Zároveň si můžete zkusit prozkoumat naše webové stránky, na kterých můžete narazit na různorodé úkoly, jako jsou IQ testy, hledání rozdílů, či různé kvízy.

Zdroj článku:
Autorský text