Pomozte mladému chlapci spočítat všechny nebarevné listy. Většina lidí to zvládne do 10 vteřin

Pomozte mladému chlapci spočítat všechny nebarevné listy. Většina lidí to zvládne do 10 vteřin Foto: Lyudmyla Kharlamova / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Podzim už klepe na dveře a my vám přinášíme jednu tematickou výzvu, ve které bude zapotřebí využít naplno vaši orientaci, a to pod časovým tlakem. Troufnete si na to? Pak pokračujte dál.

Před sebou uvidíte obrázek s mladým chlapcem a několika propletenými listy. Vaším úkolem bude spočítat všechny listy, které vidíte. Ale pozor - pouze ty nebarevné. Na první pohled vám to asi přijde jednoduché, ale nenechte se zmást. Jednotlivé listy mezi sebou mohou být velice šikovně propletené a lehce se tak můžete zamotat. Pamatujte také na to, že jen ti nejlepší to zvládnou do deseti vteřin. Tak si nastavte čas a pusťte se do toho.

Spočítejte všechny listy

Spočítejte všechny nebarevné listy.
Spočítejte všechny nebarevné listy. | Zdroj: Lyudmyla Kharlamova / Shutterstock

Podařilo se vám najít všechny listy? Jestli vám neunikl ani jeden, gratulujeme vám! A pokud jste to stihli do deseti vteřin, gratulujeme dvojnásob. Pokud jste se přepočítali, nezoufejte. Pod časovým tlakem nedokáže pracovat spousta lidí. Zkusili jste to a to je hlavní. Trénujte pravidelně a postupem času uvidíte, jak se vaše schopnosti zlepšují.

Nyní se podívejte na správný výsledek.

Správný výsledek

Správný počet listů je 14.
Správný počet listů je 14. | Zdroj: Lyudmyla Kharlamova / Shutterstock

Pokud se vám tato výzva líbila, rozšiřte ji mezi svými přáteli či kolegy. Tyto úkoly mají pozitivní vliv na paměť, soustředění a další kognitivní schopnosti. Rozhodně tedy neusněte na vavřínech a prozkoumejte naše stránky podrobněji. Najdete zde nespočet logických hádanek, rébusů a kvízů.

Zdroj článku:
Autorský text