(Ne)lehká ovocná hádanka, která vás nenechá klidnými

(Ne)lehká ovocná hádanka, která vás nenechá klidnými Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Dnes vás čeká trochu jiný IQ test, než na který jste zvyklí. Ovocných hádanek není nikdy dost. Zatím jsme vám ukázali ty lehčí. Ale v té dnešní svůj mozek možná trochu potrápíte.

Pro úspěšné vyřešení tohoto IQ testu je nezbytné si pečlivě prohlédnout všechna čísla a hledat spojitosti mezi nimi. Nejedná se tedy o matematické operace, které od nás znáte. Vaším úkolem je přijít na to, jaká čísla skrývají hruška a jahoda. Znáte pouze číslo pomeranče. Musíte tedy vypočítat součet pomerančů a následně se dopočítat kombinace hrušek a jahod. No, nečeká vás lehký úkol. Myslete ale na to, že všechny potřebné informace jsou přítomny přímo v obrázku. Držíme vám pěsti.

Odhalte skrytá čísla

Odhalte, jaké číslo skrývá jahoda a jaké hruška.
Odhalte, jaké číslo skrývá jahoda a jaké hruška | Zdroj: Shutterstock

Tak, jak jste si vedli při tomto zapeklitém úkolu? Snad se vám nezavařily mozkové závity. Nebyl to snadný test, a tak pokud jste nebyli úspěšní, nezoufejte. Do těchto úkolů se člověk musí dostat. Proto si zkuste nějaké další testy a uvidíte, že příště si i s takovýmto úkolem poradíte. Pokud se vám podařilo přijít na to, jaké číslo skrývá jahoda a jaké hruška, gratulujeme! Vaše logické myšlení a matematické dovednosti jsou na vysoké úrovni.

Nyní se podívejte na správný výsledek.

Správný výsledek

Jahoda skrývá číslo 5 a hruška číslo 4.
Jahoda skrývá číslo 5 a hruška číslo 4 | Zdroj: Shutterstock

Pokud se vám dnešní úkol líbil, sdílejte jej mezi své přátele. Podobné úkoly mají nejen zábavný charakter, ale také pomáhají posilovat kognitivní funkce mozku. Kromě toho, že rozvíjí logické myšlení a analytické schopnosti, takové kvízy přinášejí i další výhody, jako je posilování paměti a soustředění. A nezapomeňte, že na našem webu najdete i další zajímavé kvízy a úkoly, které vám pomohou udržovat mozek v kondici.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text