Matematická hádanka s hodinami: Dokážete přijít na správný výsledek?

Matematická hádanka s hodinami: Dokážete přijít na správný výsledek? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V dnešním článku pro vás máme trochu netradiční IQ test, než na který jste u nás zvyklí. Trochu si osvěžíte matematiku a hodiny. Nejedná se o žádnou šílenou hádanku. Stačí trochu logicky popřemýšlet a na výsledek určitě přijdete.

Před vámi uvidíte obrázek, na kterém jsou různé časové údaje – hodiny a minuty. Vaším úkolem je vypočítat, jaký čas bude následovat na místo otazníku. Je důležité, abyste našli správný logický systém, který mezi jednotlivými čísly je. Může se to zdát nemožné, ale věřte, že k odhalení správného výsledku vám stačí opravdu jen informace z obrázku. Dnešní výzva nemá časový limit, proto buďte trpěliví a dejte tomu čas Uvidíte, že brzy zjistíte, jak uvažovat. Držíme vám pěsti.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Tak jak jste si dnes vedli? Podařilo se vám vyřešit tuto hádanku? Pokud jste se ke správnému výsledku nedopočítali, nezoufejte. Tento úkol byl opravdu dost těžký. Mozek je někdy zaměstnán na více než 100 %, a proto už může být unavený. Můžete se k této hádance vrátit později, až budete mít čistější hlavu. Pokud jste však objevili skryté číslo, srdečně vám blahopřejeme! Vaše schopnost logického myšlení je skvělá a výsledek vaší práce stojí za uznání. Držíme vám palce v dalších matematických výzvách.

Teď si můžete svůj výsledek zkontrolovat.

Správný výsledek

Dalším časovým údajem je 2:53.
Dalším časovým údajem je 2 : 53 | Zdroj: Shutterstock

Sdílejte tento IQ test s přáteli a rodinou a otestujte i jejich logické schopnosti. Podobné úkoly mají výborný vliv na rozvoj kognitivních funkcí. Trénink paměti naši paměť posiluje. Jedná se o skvělou možnost, jak udržovat náš mozek v dobré kondici co nejdéle. Nezapomeňte, že na našem webu naleznete mnoho dalších podobných výzev, které vám poskytnou další příležitosti k procvičování vašich dovedností.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text