9 z 10 čtenářů si s tímto IQ testem poradí do 15 vteřin

9 z 10 čtenářů si s tímto IQ testem poradí do 15 vteřin Foto: Emir Kaan / Shutterstock
Publikováno:
2 min

Cílem IQ testu je posoudit schopnost člověka řešit různé typy úloh, zahrnující logické myšlení, matematické dovednosti, slovní schopnosti, paměť, prostorovou orientaci a další aspekty intelektu. Dnes se na jeden takový podíváme.

Za malou chvíli uvidíte obrázek se třemi tvary a jedním neznámým. Pod nimi najdete čtyři možnosti, ze kterých musíte vybrat jednu, která patří na místo s otazníkem. Tento úkol vyžaduje pečlivé zkoumání a analyzování všech detailů. Každý tvar, každá část má svůj význam. Nicméně se nemusíte bát, že by se jednalo o nějaký náročný test, většina lidí si s ním poradí do pár vteřin. Zkuste si jej také a uvidíte sami.

Přiřaďte chybějící část

Přiřaďte chybějící část.
Přiřaďte chybějící část. | Zdroj: Emir Kaan / Shutterstock

Jak se vám v tomto testu dařilo? Jestli jste vyluštili tuhle záhadu a přišli tak na správný tvar, gratulujeme vám! Pokud jste to stihli do 15 vteřin, můžete si zatleskat. Mohlo se však stát, že vás zadání zmátlo a nedokázali jste najít ten správný obrazec. V tom případě si z toho nic nedělejte. Právě takové výzvy nám ukazují, že každý z nás má své silné stránky a oblasti, na kterých můžeme pracovat.

Nyní se podívejte na správný výsledek.

Správný výsledek

Chybějící tvar se skrývá pod číslem 2.
Chybějící tvar se skrývá pod číslem 2. | Zdroj: Emir Kaan / Shutterstock

Teď, když jste se pokusili o rozluštění tohoto IQ testu, neváhejte své dojmy sdílet s přáteli a rodinou. Podobné úkoly mají zázračný vliv na vaši kognitivní schopnost a mohou pomoci oddálit stárnutí mozku. A pokud vás tato výzva zaujala, nezapomeňte se podívat i na další kvízy a testy dostupné na našem webu. Každý dalším tréninkem své schopnosti zocelujete.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text