Ovocná hádanka: Dokážete přijít na skryté číslo do 50 vteřin?

Ovocná hádanka: Dokážete přijít na skryté číslo do 50 vteřin? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Přinášíme vám vzrušující výzvu v podobě matematického IQ testu. Tento článek vás provede (ne)náročným úkolem, kde využijete kromě své inteligence také vaše matematické znalosti.

Na obrázku uvidíte matematické operace sestavené z různých druhů ovoce. Vaším úkolem bude odhalit číslo, které skrývá otazník. Tento úkol vyžaduje nejen ostrý zrak, ale i schopnost logicky propojit jednotlivé prvky. Nejedná se o nic složitého. Proto jsme se rozhodli přidat časový limit. Zvládnete vyřešit celou hádanku do 50 vteřin? Věřte, že je to možné. Pokud si troufáte, nastavte si časomíru a zkuste si to sami.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Zvládli jste vyřešit tuto zapeklitou matematickou hádanku v časovém limitu? Nejde o snadný úkol, a tak pokud jste nebyli úspěšní, nezoufejte. Právě takové výzvy jsou tím, co nás posouvá vpřed. Pokud jste si však poradili a číslo jste odhalili, srdečně vám gratulujeme! Tak či tak, zasloužíte uznání na odvahu. Trénujte pravidelně a uvidíte, že se vaše schopnosti budou postupně zlepšovat.

Nyní se podívejte na správné řešení.

Správné řešení

Správný výsledek je číslo 150.
Správný výsledek je číslo 150 | Zdroj: Shutterstock

Sdílejte tento matematický IQ test i mezi svými přáteli. Podobné úkoly mají ohromný vliv na podporu kognitivních funkcí a oddalují stárnutí mozku. Pokud se vám také úkoly líbí, určitě se podívejte na náš web, na kterém najdete nespočet dalších výzev.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text