Rozluštěte matematický IQ test do jedné minuty

Rozluštěte matematický IQ test do jedné minuty Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

IQ testy jsou mnohdy stavěny čistě na bázi logiky. Některé ale využívají také jiné vědomosti. Například matematiku. A jeden takový matematický IQ test vám přinášíme i v dnešním článku.

Před sebou uvidíte obrázek s několika čísly a druhy ovoce či zeleniny. U některých druhů číslo známe, u jiných ne. Vaším úkolem bude zjistit čísla jednotlivých druhů ovoce a zeleniny a následně vypočítat neznámou. Nebylo by to tak těžké, pokud bychom vám na to nedali časový limit. Pokud totiž chcete patřit mezi opravdové machry, musíte na správné řešení přijít do jedné minuty. Takže pokud si troufáte, nastavte časomíru a hurá do toho.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Pokud jste se nezalekli a nakonec jste vypátrali správný výsledek, pak si zasloužíte velkou gratulaci! Tato úloha byla navržena tak, aby prověřila vaše matematické schopnosti a logické uvažování. Jestli se vám dnes nepoštěstilo, neztrácejte naději a vytěžte z toho pozitivum. Každým pokusem totiž svoje schopnosti zlepšujete. Je tedy důležité trénovat pravidelně.

Nyní se můžete podívat na správný výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek je číslo 36.
Správný výsledek je číslo 36 | Zdroj: Shutterstock

Jestli se vám dnešní IQ test líbil, podělte se o něj i se svými kamarády a rodinou. Podobné kvízy mají pozitivní vliv na kognitivní funkce a mohou pomoci oddálit stárnutí mozku. A nezapomeňte, že na našem webu naleznete další zajímavé kvízy a výzvy, které vám pomohou udržovat vaši mysl stále ostrou a aktivní.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text