Matematická operace, kterou většina lidí vyřeší do 40 vteřin

Matematická operace, kterou většina lidí vyřeší do 40 vteřin Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Matematika. Nenáviděný školní předmět většiny z nás. Určité základy ale v životě potřebujeme. V tomto článku se budeme věnovat dalšímu matematickému IQ testu, který vaše znalosti ze základní školy otestuje.

Vaším úkolem bude vypočítat matematickou operaci a vybrat, který z potencionálních výsledků je správný. Není zde zapotřebí dlouho přemýšlet. Celou nápovědu máte přímo před očima, záleží tedy, co si pamatujete ze školy a zda se nenecháte zmást. Tento úkol je snadný, ale ne každý si s ním hravě poradí. Přeci jen je mozek jeden z nejvytíženějších orgánů v těle a taky si zaslouží občas zklamat. Rozhodně si ale tento test zkuste a sami uvidíte, jak jste na tom. Pusťte se do toho.

Přiřaďte správný výsledek

Přiřaďte správný výsledek na místo otazníku.
Přiřaďte správný výsledek na místo otazníku | Zdroj: Shutterstock

Podařilo se vám vyřešit tuto matematickou hádanku? Pokud jste nenašli správné řešení, nezoufejte. Jak jsme již psali výše, každý má právo být někdy unavený. Proto i zdánlivě jednoduchá věc může člověka dost potrápit. Každým pokusem ale svůj mozek posilujete, proto uvidíte, že příště bude vaše uvažování o dost lepší. Pokud jste dokázali přiřadit správné číslo, blahopřejeme vám! A pokud jste to zvládli do 40 vteřin, tleskáme. Ukázali jste, že si základy matematiky pamatujete a nenechali jste se zmást.

Pojďte si teď zkontrolovat váš výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek matematické operace je číslo 12.
Správný výsledek matematické operace je číslo 12 | Zdroj: Shutterstock

Pokud se vám dnešní úkol líbil, podělte se o něj s vašimi blízkými. Můžete tím otestovat jejich znalosti matematiky a skvěle se u toho pobavit. Zároveň myslete na to, že opakování je matka moudrosti. S každou logickou hádankou a IQ testem je váš mozek silnější. Proto neusněte na vavřínech a zkuste si i další kvízy a testy na našem webu. Trénink paměti je pro lidský mozek velice důležitý.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text