Vyřešte matematickou výzvu s tímto logickým testem

Vyřešte matematickou výzvu s tímto logickým testem Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto článku se zaměříme na zábavný matematický IQ test, který vás postaví před zapeklitou výzvu – odhalit skryté číslo. Za pomocí vašich matematických znalostí a koncentrace tento úkol určitě zvládnete.

Před sebou uvidíte jednoduché matematické příklady, složené z různých druhů ovoce. Vaším úkolem bude odhalit, jaký druh ovoce skrývá jaké číslo, a na základě toho přijít na číslo skryté za otazníkem. Nezoufejte, pokud to nepůjde hned, a buďte trpěliví. Při správném úhlu pohledu určitě zjistíte, jak na to. Pokud by se vám nepodařilo na výsledek přijít, můžete se na konci článku podívat na řešení. Nejprve ale potrapte své mozkové závity a zkuste to sami.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Jak se vám v tomto úkolu dařilo? Pokud jste tuhle hádanku vyřešili a přišli jste na správný výsledek, srdečně vám gratulujeme! Pokud jste se však nějakým způsobem zasekli, nezoufejte. Důležité je, že jste to vyzkoušeli, a procvičili tak svůj mozek. Trénink kognitivních funkcí je totiž velice důležitý pro správnou funkci mozku. Trénujte pravidelně a brzy uvidíte svůj pokrok.

Nyní se můžete podívat na správný výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek je číslo 20.
Správný výsledek je číslo 20 | Zdroj: Shutterstock

Pokud se vám dnešní úkol líbil, sdílejte jej se svými přáteli a rodinou. Podobné úkoly jsou skvělým tréninkem pro naši mysl a zároveň se můžete skvěle pobavit. Nezapomeňte vyzkoušet i další zajímavé kvízy na našem webu, a rozvíjejte tak své mentální schopnosti.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text