Zapeklité trojúhelníky: Dokážete je spočítat všechny?

Zapeklité trojúhelníky: Dokážete je spočítat všechny? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V dnešním článku se na chvíli oprostíme od klasických matematických IQ testů. Čeká vás možná zapeklitější úkol, než byste na první pohled řekli. Troufnete si na tuto nelehkou výzvu?

Vaším dnešním úkolem bude spočítat všechny trojúhelníky nacházející se ve čtverci – ten vedle otazníku nepočítejte. V tomto případě se jedná především o pozornostní úkol. Může se to zdát velice jednoduché, ale ani se nestačíte divit, a už se pěkně zamotáte. Důležité je se uklidnit a plně se koncentrovat na obrázek. Vzhledem k tomu, že se nejedná o nejjednodušší výzvu, nedáváme vám omezení v podobě časového limitu. Můžete tedy počítat, jak dlouho budete potřebovat. Pokud jsme vás neodradili, můžete se do toho pustit.

Spočítejte všechny trojúhelníky

Spočítejte všechny trojúhelníky.
Spočítejte všechny trojúhelníky | Zdroj: Shutterstock

Dopočítali jste se správného výsledku? Nebylo to zrovna jednoduché. Pokud jste tedy spočítali správný počet trojúhelníků, patří vám velká gratulace! Vaše soustředěnost a ostrost očí jsou na vysoké úrovni. Jestli jste se zamotali, a nedokázali tak přijít na správný počet obrazců, nemusíte být smutní. Pro úspěšné vyřešení takového úkolu je nezbytná naprostá soustředěnost. Zkuste to příště a uvidíte, že se vám zadaří.

Pokud nechcete čekat, můžete se na správný výsledek podívat na obrázku níže.

Správné řešení

Správný počet trojúhelníků je 40.
Správný počet trojúhelníků je 40 | Zdroj: Shutterstock

Doufáme, že jste si dnešní výzvu užili. Pokud ano, sdílejte ji mezi své přátele či rodinu. Schválně, jestli přijdou na stejný výsledek jako vy. Takovéto úkoly jsou velice prospěšné pro naše myšlení. Proto vám doporučujeme navštívit naše stránky, kde najdete nespočet takovýchto IQ testů, hádanek, ale i hledání rozdílů nebo horoskopy.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text