Chutná zkouška vaší pozornosti: Dokážete odhalit skryté číslo do 40 vteřin?

Chutná zkouška vaší pozornosti: Dokážete odhalit skryté číslo do 40 vteřin? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Matematika není zrovna oblíbeným oborem většiny z nás. Existují však IQ testy, které tento obor využívají, ale jedná se pouze o samotné základy, které známe ze školy. Zkuste si takový test i vy.

Dnes vás čeká matematický IQ test, který má za cíl otestovat vaši pozornost a logické uvažování. Zároveň procvičí i vaše matematické znalosti. Vaším úkolem bude přijít na správný výsledek, který je skrytý za otazníkem. Nemusíte se však bát, že budete muset vytasit kalkulačky a počítat náročné rovnice. Jedná se o naprosto jednoduchý příklad. Jen ti nejlepší jej zvládnou vyřešit do 40 vteřin. A věřte, že je to skutečně možné.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Podařilo se vám vyřešit dnešní hádanku? Pokud jste úspěšně přišli na skryté číslo, pak vám gratulujeme! A jestli jste to stihli do 40 vteřin, tleskáme. Předvedli jste úctyhodný výkon. Pokud jste nepřišli na správné řešení, nezoufejte. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Věřte, že každým dalším tréninkem posunujete svoje schopnosti na vyšší úroveň.

Níže si prohlédněte správný výsledek.

Správný výsledek

Brokolice skrývá číslo 20.
Brokolice skrývá číslo 20 | Zdroj: Shutterstock

Nyní je čas podělit se o tento matematický IQ test s vašimi přáteli a rodinou. Podobné úkoly rozvíjejí soustředění a paměť. Pravidelný trénink je důležitý. Pokud se vám ze začátku nedaří, nebuďte zklamaní. Každým dalším procvičováním své schopnosti zlepšíte. A nezapomeňte se také podívat na naše stránky, kde najdete spoustu dalších logických hádanek a kvízů.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text