Jak se k sobě hodíte podle znamení zvěrokruhu

Jak se k sobě hodíte podle znamení zvěrokruhu Foto: Ground Picture / Shutterstock
Publikováno:
více než 5 min

Láska je mocná čarodějka, každý ji hledá a každý zažil nějaké to zklamání. Honba za tím nebo tou pravou provází lidi už od počátku věků, a tak hledáme a hledáme. Alespoň trochu napovědět, kde by to mohlo fungovat, vám může vzájemná kompatibilita znamení zvěrokruhu.  

Povaha, kterou se jednotlivá znamení vyznačují, určuje i to, že si s někým prostě lépe sednete. U lásky je potřeba trochu víc a vztahy ovlivňují i postavení planet. Měsíc značí emoce, Venuše samozřejmě lásku a Mars má na svědomí onu pověstnou chemii, bez které láska není to pravé. S kým ze zvěrokruhu by vám to tedy mohlo klapat? A kdo je pro vás až moc z jiného těsta?

Beran (21. 3. – 19. 4.) 

Toužíte po akci a dobrodružství a nebojíte se postavit potížím pěkně zpříma. Jste rádi ve vedení, proto i ve vztahu zastáváte raději tu dominantnější stranu. Potřebujete partnera, který se vás nebude snažit krotit a bude vědět, jak s vámi jednat a nezbláznit se. Dobrou volbou jsou Blíženci a Střelci, jelikož mají stejný smysl pro dobrodružství, s Váhami zase najdete respekt a porozumění. Naopak se Štíry a Raky budete narážet na tvrdohlavost, jakou oplýváte i vy a s Pannou se neshodnete na správném postupu téměř nikdy.  

Býk (20. 4. – 20. 5.) 

Pro někoho jste tvrdohlaví, ale alespoň víte, kdo jste a co chcete. Pro partnera jste pevnou skálou, která tu bude až na věky. Váš protějšek by měl respektovat vaše životní tempo, vidět vášeň a také duši, která skrývá mnoho síly. Kozoroh a Panna mají stejný pohled na svět a s Rakem vás pojí vášeň, starostlivost a oddanost. Lvi, Střelci a Vodnáři vám zase přichystají až moc vzrušení, a to ve svém poklidu nechcete.  

Blíženci (21. 5. – 20. 6.) 

Jste sice zábavní, ale také celkem přelétaví. Jdete, kam vás srdce táhne, ale díky tomu působíte velmi nestále. Stíhat vaše pochody není vždy snadné, ale přesně to vy očekáváte od partnera, stejně jako to, že bude stále podporovat vaši svobodu. Váhy dokážou vidět obě vaše tváře a najít mezi nimi rovnováhu, Střelci a Vodnáři vás zaujmou stejnou zvídavostí a intelektem jako máte vy sami a rádi s vámi budou objevovat svět. Pro Kozorohy a Býky jste až příliš nepředvídatelní, Štíři vám neuvěří ani nos mezi očima. 

Rak (21. 6. – 22. 7.) 

Jste milující bytosti, které rádi dávají své city najevo. Vaše obětavost je obrovská, a to vše hledáte i u svého partnera. Měl by být stejně pečující jako vy, a když je potřeba, vždy by vám měl poskytnout rameno pro vyplakání. Emotivní pouto vás pojí se Štírem a Rybami, Panna se také ráda postará o vaše blaho a bude si vážit vaší spolehlivosti. Blíženci, Lvi a Střelci jsou pro vás příliš nezávislí a domov pro ně není zdaleka tak posvátný jako pro vás. 

Lev (23. 7. – 22. 8.) 

Jste společenští, temperamentní a také celkem bezstarostní. Váš partner musí být hravý a odvážný, ale také klidný, aby ho nevytáčelo vaše často velmi extrovertní chování. Také musí umět ocenit váš lesk a slávu, které rádi stavíte na odiv celému světu. S Blíženci, Střelcem a Vodnářem si vyhovíte v touze a vzrušení. Moc klidní a usměrnění na vás budou zrozenci v Býku, Panně a Kozorohu. 

Panna (23. 8. – 22. 9.) 

Vše zanalyzujete, vaše kroky jsou vždy účelné a jasně dané. To samé očekáváte i od partnera. Musí být spolehlivý, morálně a eticky zdatný a také milující, ačkoli není vždy snadné s vámi vyjít. Hledáte někoho, kdo bude rád za váš promyšlený přístup k životu. Na Kozorohovi se vám bude líbit cílevědomost a pracovitost, Býci a Štíři ve vás dokážou vyvolat vášeň plnou důvěry. Blíženci, Střelci a Vodnáři by naopak dokázali váš pohár trpělivosti přelít každý den. 

Váhy (23. 9. – 22. 10.) 

Rovnováha je pro vás v životě velmi důležitá, ctíte spravedlnost a vztah si představujete rovnocenný a pro oba prospěšný. Potřebujete někoho, kdo bude umět vidět svět stejně jako vy, nebude vám nic diktovat. Perfektně si sednete s jinými Váhami, ale i Beranem nebo Vodnářem, tyto vztahy vás budou pozitivně stimulovat. Jiskra nepřeskočí s Pannou a Kozorohem, Ryby zase pro vás až moc lítají v oblacích.  

Štír (23. 10. – 21. 11.) 

Jste od přírody nedůvěřiví a je těžké vám proniknout pod kůži. Jste proto často nepochopeni. Přesto máte dar do lidí vidět více než ostatní, možná proto není snadné si získat vaše srdce. Rak nebo Ryby jsou také plní emocí, a to se vám bude líbit. Panna vás dokáže rozluštit jako málokdo a pak vznikne krásné pouto. Berani a Lvi jsou na vás příliš ambiciózní, Vodnář je příliš jiného ražení.  

Střelec (22. 11. – 21. 12.) 

Jste dobrodruh, který do všeho jde a všechno zkusí. Máte odvahu a rádi objevujete cokoliv, co ještě neznáte. Potřebujete energického partnera, který se rád do všeho vrhne s vámi jako jsou Blíženci nebo jiní Střelci. Také Beran je dobrá volba pro svou aktivní povahu a vůdčí schopnosti, kterými vás umí usměrnit. Nudit se budete vedle Býka nebo Kozoroha, Ryby vás zavalí emocemi a na to nemáte čas. 

Kozoroh (22. 12. – 19. 1.) 

Jste pracovití a také hrdí na úspěchy, kterých dosáhnete. Potřebujete někoho, kdo vás podpoří a uvidí i vaši dokonalost i vaši zranitelnost. Panna vyznává stejné hodnoty a další Kozoroh bude také výborným partnerem pro váš naplánovaný život, Štír uvidí vaše nitro jinak než ostatní a bude si vás cenit. Pro Blížence, Lvi a Střelce jste až moc vážní a působíte na ně těžkopádně. 

Vodnář (20. 1. – 18. 2.) 

Vaše myšlenky plynou trochu jinak než u ostatních. Jste výjimeční, jelikož máte úplně jiný pohled na svět. Stále hledáte odpovědi, a zaujme vás proto takový člověk, který umí využít svůj intelekt a zvědavost k nalezení nových cest. Blíženci a Vodnáři budou pro vás dostatečně energičtí, Váhy ctí spravedlnost, což se vám moc líbí, stejně jako jejich sklon pomáhat. Raci a Štíři mají pro vás moc spletitou povahu, v naprosto jiném světě pak žije Býk. 

Ryby (19. 2. – 20. 3.) 

Emoce spojené s kreativitou se snoubí ve vaší umělecké duši. Jste bytosti, které jsou velmi snivé a na svět koukáte přes brýle abstrakcí. Proto vám také budou vyhovovat citově založení Raci a Štíři. S Kozorohem všem ukážete, že i protiklady se mohou přitahovat. Společný jazyk se vám nejspíš nepodaří najít s Blíženci, Lvi a Střelci.