4 nejromantičtější znamení zvěrokruhu. Patříte mezi ně?

4 nejromantičtější znamení zvěrokruhu. Patříte mezi ně? Foto: adriaticfoto / Shutterstock
Publikováno:
4 min

Romantika je kořením života. Ne každé znamení k ní má ale vlohy – to se nicméně rozhodně netýká této čtveřice nejromantičtějších znamení zvěrokruhu.

Máte novou známost a chcete vědět, jak je na tom s romantikou? Nebo vás pouze zajímá, jaká znamení jsou vůbec ta nejromantičtější? Pak jste tu správně, neboť na následujících řádcích vám představíme ty největší romantiky zvěrokruhu. Schopnost dělat a přijímat romantická gesta pochopitelně vychází hlavně z osobnostních rysů jednotlivých znamení, proto se budeme věnovat i důvodům, proč zrovna tato znamení jsou tolik romanticky založená.

Ryby (21. 2. až 20. 3.)

Ryby bývají nejčastěji označovány za nejromantičtější znamení zvěrokruhu. A není se čemu divit, neboť podle astrologie jste mírní, romantičtí a citliví lidé, kteří dokáží vnímat hluboké pocity a různorodé emoce. Věříte ve spřízněnou duši, věčnou lásku a též v to, že jí jistě potkáte. 

Obzvláště ženy Ryby jsou těmi vůbec nejromantičtějšími a nejcitlivějšími partnerkami. To se projevuje vaší nekonečnou péčí o milovaného člověka, včetně pravidelné něžné korespondence a touhy sdílet s ním radost i smutek. Romantická povaha vás ale činí zranitelnými. Muži ve znamení Ryby si svou partnerku spíše idealizují a nikdy ji zbytečně nekritizují.

Jakožto Ryba se bez romantiky cítíte jako ryba vytažená z vody, kde, jak chápete, nedokáže přežívat příliš dlouho. Přitom vy sami se většinou nedopouštíte žádných romantických gest, což je paradoxní. Naopak se chcete nechat rozmazlovat, nechat se nosit v náručí, neustále si nechávat vyznávat lásku a nechávat se zasypávat okvětními lístky růží – přesně to je styl romantiky, který rádi přijímáte.

Býk (21. 4. až 21. 5.)

Jaké je nejromantičtější znamení zvěrokruhu mezi muži? Většina astrologů označuje právě Býka za nejromantičtější znamení mezi zástupci mužského pohlaví. Jakožto Býk totiž hledáte partnerku s podobnými hodnotami, abyste s ní mohli trávit čas upřímnými rozhovory a abyste měli maximálně klidné soužití. Klidné ale rozhodně neznamená nudné, ba právě naopak.

Věříte v lásku, dokonale čistou a smyslnou. Kvůli lásce jste připraveni na činy, tudíž je pro vás opravdu důležitá. Dokážete si vybudovat trvalý a hluboký vztah plný něžností. Jste vášniví, máte tendenci snít o partnerovi, posílat mu romantické vzkazy, citáty ze svých oblíbených děl či trávit hodiny posloucháním vašich oblíbených společných písniček.

Jste navíc jediným znamením, které dokáže spojit romantiku s praktičností. Ve snaze získat důvěru a vzbudit vášeň jste odvážní a vytrvalí. Ve vztahu oceňujete emocionální intenzitu, tudíž častokráte necháváte vzplanout vášně.

Rak (22. 6. až 22. 7.)

Jakožto Rak jste od přírody emocionální, smyslné a citlivé znamení. Jste doslova připraveni trpět pro lásku. Své city a náklonnost projevujete nejenom slovy, ale i činy a nikdy nekončící péčí. I přes pravidelné porážky na milostné frontě dál hledáte ideálního partnera, kterému dáte duši, tělo i prostředky. Zkrátka jste bezmeznými romantiky a po většinu svého života žijete ve snech a představách.

Jste neuvěřitelně pozorní v každodenním životě, vytváříte pohodlí a romantiku i v maličkostech a drobnostech, znáte všechny chutě a zvyky milovaného člověka. Nabízíte a poskytujete pomoc. Víte i to, jak překvapit luxusními dárky či emocionálními vyznáními lásky. Vaše námluvy provázejí obrovské kytice a krásná gesta. Nemáte problém vyznat lásku svému protějšku i před plnou restaurací, zkrátka za své city se nestydíte, a naopak je berete jako svou přednost.

Váhy (23. 9. až 23. 10.)

Romantika je pevnou součástí vaší osobnosti, proto dokážete romantiku ve vztahu nejenom udržet, ale i umocnit třeba i v padesátém roce manželství. Je to pro vás natolik přirozené, že romantická gesta jsou něco jako dýchání – prostě nezbytnost. Milujete komunikaci, pozornost a uznání, jste trochu sebestřední.

Obecně vzato jste ale harmonické, laskavé a vždy pozitivní bytosti, které jsou velkými romantiky. Dokážete zahalovat milovanou osobu klidem, láskou a něhou. Celý život zůstáváte partnerovi věrní. Jste zároveň připraveni zkoušet nové věci, čestní a otevření ve vyjadřování citů, emocí a náklonnosti. Vaše romantika se často projevuje spontánním jednáním.