4 nejnamyšlenější znamení zvěrokruhu. Před těmito lidmi je dobré mít se raději na pozoru

4 nejnamyšlenější znamení zvěrokruhu. Před těmito lidmi je dobré mít se raději na pozoru Foto: Nicoleta Ionescu / Shutterstock
Publikováno:
4 min

V souvislosti se znameními horoskopu se nejčastěji hovoří spíše o těch pozitivních vlastnostech a dovednostech. Vše má také svou odvrácenou stranu. Víte, která znamení disponují nebetyčným sebevědomím, kterým jsou ostatním mnohdy na obtíž?

I mezi znameními zvěrokruhu se najdou taková, která svou namyšleností výrazně převyšují ostatní. Možná vás navíc překvapí, která z nich do této skupiny přehnaně sebevědomých případů patří. Mnohdy totiž na první pohled působí poměrně skromným a klidným dojmem a své ego vypouští až v nestřeženém okamžiku.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Impulzivní a ohnivá povaha Beranů často vyústí v hněv a urážky, kterými se nebojíte počastovat své okolí. Vaší spřízněnou planetou je Mars, která získala své jméno podle řeckého boha válka. Není tedy divu, že se podobně jako tento bůh snadno rozohníte a šleháte plameny všude okolo sebe. V tomto chování vás navíc umocňuje vaše tvrdohlavost, která dokáže také řadu lidí odradit od toho mít vás v oblibě.

Poměrně nepopulární vlastností, kterou kvůli znamení Berana disponujete, je pak i vaše netrpělivost. Když se tedy včas nedočkáte svého, vybouchnete jako natlakovaná nádoba a začnete na ostatní vytahovat věci, které se jim nebudou poslouchat snadno. Snažte se tedy zůstávat klidní a svou horkou hlavu chlaďte příjemnými pocity a okamžiky, kterými se pokuste naplnit svůj život.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vaší největší slabinou je občas až přílišný perfekcionismus. Máte tendenci příliš se soustředit na detaily a nechávají se unášet maličkostmi. To může být ostatním na obtíž. Když se však dostatečně snažíte, umíte skvěle předstírat, že se nic neděje. Nevydrží vám to však dlouho. Nakonec vám totiž postupně začne lézt na nervy prakticky všechno a dáte to svému okolí patřičně pocítit.

Není nezbytně nutné, aby však bylo vše splněno do puntíku přesně, jen to zkrátka musí být tím vaším způsobem. Někdy však ani váš přístup není tím ideálním, a skončíte tak uzavření ve vlastní sebekritičnosti. V důsledku toho pak budete mnohdy pasivně agresivní, což opět negativně ovlivní vaše okolí.  

Namyšlená
Kozorozi svou namyšlenost projevují zejména ryzí upřímností | Zdroj: Prazis Images / Shutterstock

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jste jedním ze znamení, které lidé často nenávidí, a upřímně se moc není čemu divit. Štíři jsou totiž známí svou zlomyslností a pomstychtivostí. Jste také velmi emotivní, za což mohou především planety Pluto a Mars, které vašemu znamení vládnou. Díky tomu se ve vašem charakteru snoubí divokost a nezřízenost.

Vašimi zbraněmi v komunikaci s okolím jsou arogance a sarkasmus. Ty však nemusí všichni dobře snášet, a mnohdy tak ostatním značně ublížíte. Jen zřídka však vašich činů litujete, jelikož empatii příliš neholdujete. Když se vám navíc něco skutečně nelíbí, neštítíte se s lidmi okolo sebe manipulovat, čímž se okruh vašich skutečných přátel může postupem času poměrně značně zúžit.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi svou namyšlenost projevují zejména ryzí upřímností. Za tou se totiž mnohdy skrývá vaše obrovské ego, které tímto způsobem chcete chránit. V kontrastu s touto otevřeností však jde vaše odměřenost, která mnohdy ani nemá adekvátní důvod. Výkyvy nálad patří k vašemu dennímu chlebu, a ne každý je zkrátka rád snáší.

Přednost před uznáním vašeho okolí tak raději dáváte rozvoji kariérního růstu. Cílevědomostí se snažíte dosáhnout všeho, čeho chcete, a často tak jdete i přes mrtvoly. Když se po vás lidi ohradí, spadnete do pesimismu a opět s vámi nebude lehké pořízení. Zkuste tedy zapracovat na své schopnosti pochopit své okolí, abyste zbytečně neupadli v nemilost.