IQ zkouška, která prověří vaše logické uvažování

IQ zkouška, která prověří vaše logické uvažování Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Vaše mozkové buňky dnes dostanou trochu zabrat. Čeká vás další počítací výzva. Podobné hádanky jste na našem webu už mohli zaregistrovat. Pokud ale patříte mezi nováčky, vítáme vás a věříme, že si tyto hry oblíbíte.

Před sebou uvidíte obrázek, který má v sobě jasně daný matematický vzorec. Vaším úkolem bude přijít na číslo, které skrývá otazník. Každému druhu zeleniny je třeba přiřadit určité číslo. U některých druhů už ho známe, u jiných je potřeba jej vypočítat. Jedině tak můžete přijít na číslo, které skrývá otazník. Musíte se zaměřit na detaily a rozklíčovat skrytý vzorec. Napovíme, že veškeré informace, které potřebujete, najdete přímo v obrázku. Buďte trpěliví a výsledky se co nevidět dostaví.

Odhalte skryté číslo

Odhalte skryté číslo.
Odhalte skryté číslo | Zdroj: Shutterstock

Jak se vám dnes dařilo? Povedlo se vám najít správné číslo v (ne)jednoduchém vzorci? Pokud jste našli správnou odpověď, srdečně vám gratulujeme! Ukázali jste svou vynalézavost a schopnost rozluštit logickou šifru. Pokud se vám nepovedlo přijít na správné řešení, nezoufejte. Matematické úkoly často vyžadují čas a trpělivost. Nechte se inspirovat a zkuste to brzy znovu. Důležité je, že jste to zkusili a svůj mozek na chvíli odprostili od každodenních starostí.

Nyní se můžete podívat na správný výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek je číslo 105.
Správný výsledek je číslo 105 | Zdroj: Shutterstock

Ať už jste se dopídili správného výsledku či nikoli, sdílejte tento IQ test s přáteli a rodinou. Vyzkoušejte, jak jsou na tom s logickými hádankami oni. Matematické hádanky a kvízy mají pozitivní vliv na rozvoj našich mozkových funkcí. Proto je důležité mozek pravidelně trénovat. Zkuste tedy prozkoumat náš web, na kterém naleznete širokou škálu dalších logických úkolů a kvízů, které vás budou bavit a pomohou zlepšovat vaši koncentraci.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text