Vypočítejte ovocnou rovnici, a odhalte tak číslo skryté za otazníkem

Vypočítejte ovocnou rovnici, a odhalte tak číslo skryté za otazníkem Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

IQ test je psychologický test navržený k měření intelektuálních schopností a kognitivních funkcí jednotlivce. Objevuje se v mnoha možnostech. Dnes vám přinášíme oblíbený matematický test.

Před vámi je výzva, která vyžaduje naprostou pozornost. Před sebou uvidíte obrázek s různými druhy ovoce a zeleniny. Každý druh má své číslo. Vaším úkolem bude odhalit, jaké číslo patří jakému ovoci, a následně vypočítat finální matematický příklad, abyste získali číslo, které skrývá otazník. Obrázek si prohlédněte opravdu důkladně, protože stačí malá chybička a váš výsledek nebude správný. Dejte si na čas a nenechte se rozptýlit okolím. Držíme vám pěsti!

Odhalte skryté číslo

Odhalte skryté číslo.
Odhalte skryté číslo | Zdroj: Shutterstock

Tak jak se vám dnes dařilo? Nebylo to tak těžké, ne? Pokud jste byli úspěšní a zvládli vypočítat tuhle zapeklitou hádanku, gratulujeme! IQ testy jsou pro spoustu lidí naprosto nevyhovující. Proto, pokud jste nepřišli na správné číslo, nezoufejte. Mozek je denně zahlcen neskutečným množstvím různých vlivů, a proto může být někdy unavený. Zkuste se sem časem vrátit a vyzkoušet si tento test znovu. Třeba se vám zadaří.

 

Na obrázku níže si můžete ověřit, zda jste přišli na stejný výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek dnešní výzvy je číslo 27.
Správný výsledek dnešní výzvy je číslo 27 | Zdroj: Shutterstock

Pokud se vám dnešní úkol líbil, podělte se o něj i se svými blízkými. Podobné úkoly mají výborný vliv na podporu kognitivních funkcí a oddalují stárnutí mozku. Na našem webu najdete spoustu dalších IQ testů, kvízů anebo jednu z nejoblíbenějších forem tréninku paměti vůbec – hledání rozdílů. Otestujte tedy své schopnosti i v jiných disciplínách.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text