Záhada zasněžených stromů: Odhalte výsledek matematické operace

Záhada zasněžených stromů: Odhalte výsledek matematické operace Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Dnešní článek se zaměřuje na matematický IQ test, který prověří vaši schopnost logického uvažování a také vaše základní matematické dovednosti. Jste připraveni potrápit svůj mozek?

Před sebou uvidíte obrázek s několika druhy zasněžených stromů a pár čísel. Vaším úkolem bude rozpoznat souvislost mezi všemi objekty na obrázku, a vypočítat tak správný výsledek matematické operace. Může se to zdát zpočátku těžké, ale věřte, že v tom není nic záludného. Stačí pouze pochopit propojení a na základě toho postupovat dále. Věříme, že to pro vás nakonec nebude tak velký oříšek. 

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Jak se vám dařilo? Nebylo to zrovna jednoduché. Proto, pokud jste zvládli přijít na správný výsledek, gratulujeme vám! Je vidět, že se v takovýchto hádankách neztratíte. Pokud jste s řešením bojovali a nakonec prohráli, nezoufejte. Důležité je, že jste se o to pokusili. Trénujte dál a uvidíte, jak se vaše schopnosti začnou zlepšovat.

Nyní se můžete podívat na správný výsledek.

Správný výsledek

Za otazníkem se skrývalo číslo 29.
Za otazníkem se skrývalo číslo 29 | Zdroj: Shutterstock

Nezapomeňte se o tento IQ test podělit i s vašimi blízkými. Podobné úkoly skvěle posilují paměť, soustředění a rozvíjejí vaše matematické schopnosti. Nezapomeňte tedy pravidelně procvičovat, aby váš mozek postupně nechřadnul. A také se podívejte na náš web. Najdete zde mnoho dalších logických hádanek, kvízů nebo třeba hledání rozdílů.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text